reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Nie robiłam proga bo aplikuję luteinę, pierwszy hch robiłam w 29 DC, czyli nie tak wcześnie.
A jak długie masz cykle?

Nie wiem czy to Cię pocieszy, ale ja miałam cykle 28-29 dni. Pierwszą betę zrobiłam w 35 dniu cyklu i była na poziomie 6.9 (!!), po 4 dniach urosła do 104.1. Wychodzę z założenia, że po prostu akurat w tym cyklu owulacja się przesunęła.

Czy jest coś co by Cię uspokoiło? Może powtórka bety i sprawdzenie przyrostu? Wysyłam dużo spokoju dla Ciebie. 🫶

Nie trzeba :) Nie ma takiego obowiązku, ale bycie w ciąży sprawia, że nabywasz pewne prawa. Nie możesz pracować z porze nocnej, nie można Ci wypowiedzieć umowy, trzeba dostowować opwoiednio stanowisko pracy, jeśli nie jest dostowowane do kobiet w ciąży. Także jeśli którekolwiek Cię dotyczy, to warto.

No i jeśli będziesz musiała skorzystac z L4, to kod na zwolnieniu Cię "zdradzi" ;)
Pracuje na obsłudze klienta i mam stałe h pracy więc tutaj nie ma problemu. Myślałam już o zmianie pracy a tu ciąża

Dosłownie przed chwilą wyszłam od lekarza. Widziałam moje malusieńkie kochane serduszko ♥️ na dzień dzisiejszy wszystko wygląda dobrze. Przez to że nie jesteśmy pewne kiedy się zaczął cykl trudno było obliczyć termin, ale wg USG jestem jakoś 6+0 termin wychodzi około 8 maja. Zostaję z wami na majówkach. Ale to był stres weszłam do gabinetu z płaczem i wyszłam z łzami ale te ostatnie to już ze szczęścia. Następna wizyta za 2 tyg jak wszystko będzie ok to dostanę kartę ciąży. Muszę już na tą wizytę zrobić niektóre badania.
Super wieści ❤️

Ja pije jedna kawę dziennie, ale zachciało mi się drugiej 🤭 w poprzedniej ciąży przez większość ciąży złe mi było na sam zapach kawy, wiec teraz korzystam 🤭 były czasy, ze mąż musiał iść do żabki, żeby wypić kawę i do restauracji, żeby coś zjeść, bo wydałam zakaz gotowania, bo na każdy zapach jedzenia były 🤮

reklama
A jak długie masz cykle?

Nie wiem czy to Cię pocieszy, ale ja miałam cykle 28-29 dni. Pierwszą betę zrobiłam w 35 dniu cyklu i była na poziomie 6.9 (!!), po 4 dniach urosła do 104.1. Wychodzę z założenia, że po prostu akurat w tym cyklu owulacja się przesunęła.

Czy jest coś co by Cię uspokoiło? Może powtórka bety i sprawdzenie przyrostu? Wysyłam dużo spokoju dla Ciebie. 🫶
Powtórzę betę w niedzielę, cykle mam 28 dniowe i w 15 DC był ostatni sex. Jestem po przejściach dlatego stres taki duży. A Ty jak się czujesz? Która Twoja ciąża? Dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy i spokoju 😘

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry