Ania_2400
Fanka BB :)
Ja w niektóre jeansy już się nie zapne, chyba że na wcisk, więc odpuściłamA w którym tygodniu jesteś?
W ogóle wizualnie coś po sobie poznajecie? Że spodnie was bardziej opinają albo coś?![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja w niektóre jeansy już się nie zapne, chyba że na wcisk, więc odpuściłamA w którym tygodniu jesteś?
W ogóle wizualnie coś po sobie poznajecie? Że spodnie was bardziej opinają albo coś?![]()
No właśnie się zdążyłam zdziwić, że tak późno Ci wypadaOczywiście 24 października a nie listopada![]()
Ja też mam na razie dystans i szczerze mówiąc to nie czuje niemal wcale radości. Chyba będę potrafiła się cieszyć dopiero jak się upewnie, że dziecko jest zdrowe. Nie chodzę i się tym nie stresuje, ale na razie u mnie nie było jeszcze serca, mam 35 lat więc nieco podniesione ryzyko, a w moich otoczeniu sporo jest historii poronień. dlatego z mężem chłodno do tego podchodzimy na razie.Dziewczyny gratuluję wam tych dobrych wiadomości z dzisiejszych wizyt.
Ja musze poczekać na swoją kolejna wizytę tydzień i chyba za tydzień będę się umawiać na badania prenatalne jeśli wszystko będzie ok. Jestem według miesiączki 8+5, według usg ostatnio była 4 dni młodsza ciąża. Ogólnie, na razie jakoś nie "żyje" tą ciąża, nie rozmyślam itp., mam z tyłu głowy, że jednak w tych pierwszych tygodniach zdarzają się straty, a ze względu na to, iż jestem wysoko wrażliwa przyjęłalam taką obronną tarczę. Mam nadzieję jednak, że za tydzień się to zmieni i będę już w stanie cieszyć się tym stanem![]()
Ja na razie mam USG prenatalne tylko z Luxmedu. Na NFZ się nie łapie bo nie mam 35 lat ukończone. Jak coś na usg wyjdzie nie tak to pewnie będę myślała nad czymś prywatnie.Dziewczyny czy Wasz lekarz mówił już coś o dodatkowych badaniach prenatalnych? Ja mam te obowiązkowe I trymestru 24 listopada ale wspomniała też dzisiaj o tych dodatkowych i poleciła mi Harmony, który mogę zrobić po 10 tc i tak się zastanawiamrobicie? A może macie w planach jakis inny?
![]()
Powyżej 35 roku życia usg prenatalne są refundowane przez NFZ. Poniżej tylko w szczególnych przypadkach.Wydawało mi się że usg genetyczne i tak jest dla wszystkich, ale ja średnio ogarniam chyba![]()
Ja niby jestem takie M/L na dupsku, ale mocno mi już wywaliło brzuch i w jeansy się nie wcisnę. Jeszcze jakieś ostatnie leginsy mi zostały w które się mieszczę. Niby wymiotuje i jakoś dużo w siebie nie wciskam, ale waga też już poleciała do góryJa w niektóre jeansy już się nie zapne, chyba że na wcisk, więc odpuściłamja ogólnie zawsze byłam XS/S więc u mnie już widać, więc muszę się dobrze ukrywać w pracy
![]()
Mi waga stoi w miejscu, tez wymiotuje ale czuje się taka ulana jakaś i w jeansach mam dyskomfort na brzuchu.Ja niby jestem takie M/L na dupsku, ale mocno mi już wywaliło brzuch i w jeansy się nie wcisnę. Jeszcze jakieś ostatnie leginsy mi zostały w które się mieszczę. Niby wymiotuje i jakoś dużo w siebie nie wciskam, ale waga też już poleciała do góry![]()
Ja właśnie umówiłam się prywatnie na USG prenatalne bo moja ginekolog poleciła mi 3 nazwiska u których wg niej najlepiej zrobić, ale oczywiście powiedziała, że jeśli zdecydujemy inaczej to ona wszystko przyjmie co przyniesiemy i teraz się zastanawiam czy robić jeszcze raz na luxmed czy już odpuscic sobie bo to też zawsze dodatkowy stresJa na razie mam USG prenatalne tylko z Luxmedu. Na NFZ się nie łapie bo nie mam 35 lat ukończone. Jak coś na usg wyjdzie nie tak to pewnie będę myślała nad czymś prywatnie.![]()