reklama

Majowe mamy 2025

I jeszcze chciałam zapytać te które w poprzednich ciążach miały cukrzycę ,czy test glukoza dostalyscie przy tej ciąży odrazu czy standardowo glukoza na czczo,a test zgodnie z kalendarzem ?

reklama
Czy tylko mnie ciąża pozbawia włosów? Ledwo mi zgestnialy i od nowa
Mi tak samo na początku września ... Tyle że minęło od mojej poprzedniej ciąży kilka miesięcy i pewnie dlatego... W każdej ciąży miałam super włosy a teraz rzadkie i odrost i siwy na maksa w końcu w poniedziałek idę do fryzjera. Może lepiej się poczuje w nowej fryzurze i tak się zastanawiam czy nie zrobić sobie boba. .

reklama
Dziewczyny wczoraj i dziś po nocy miałam delikatne plamienia brązowe (dosłownie dwie kropeczki ) później w ciągu dnia bez śladu , dzisiaj jeszcze nie wiem jak będzie ale po nocy też leciutkie brązowe plamki . Trochę mam stres. Któraś tak ma ?

Ja jeszcze żadnych witamin nie biorę prócz kwasu foliowego. W poprzednich ciążach dopiero od 2 trymestru dr kazał brać witaminy.
Ja mam w sumie podobnie. Wczoraj pierwszy raz po nocy na papierze zobaczyłam biały śluz, bardzo delikatnie zabarwiony na różowo. Cały dzień się bacznie obserwowałam- nic. Dziś znów rano, jeszcze delikatniej, ledwie widoczne, ale różowe zabarwienie. Ilość taka, że dosłownie do przeoczenia i co ciekawe- tylko po nocy. Wiąże to może z tym acardem co biorę wieczorem...
Taka ilość raczej nie zagraża ciąży, ale w głowie wiele myśli jest, czy coś się nie rozwinie z tego, co z progesteronem.
Waham się też czy iść na kontrole za 2 tyg. - jak wyznaczył lekarz, czy może przyspieszyć o tydzień. Ja byłabym spokojniejsza, a jeszcze 20.10 moja mama ma imieniny... impreza, pewnie wyjdzie, przed dalszą rodziną, że jestem w ciąży. Nie chcę tego ukrywać i raczej jestem za powiedzeniem o tym, ale wolałabym być wtedy tuż po wizycie niż tuż przed.
Ale rozsądek mi podpowiada, żeby nie wydziwiać i iść w wyznaczonym terminie i nie zakładać, że coś źle. Zresztą na tym etapie może się zdarzyć wszystko w każdym momencie.
Ryzyko poronienia spada mocno momencie pojawienia się serduszka, potem stopniowo, aż do końca 1 trymestru, potem już jest tylko 1%. Więc w sumie co za różnica jak rodzina się dowie w 10 tc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry