reklama

Majowe mamy 2025

Dziewczyny póki co obserwuję te plamienia . Ja raczej nie z tych co mierzą betę, liczą uderzenia serca czy biegną na sor 😱. Nie wiem czy to dobre podejście czy nie😳

Tulę o tej kawie pisałyście,że zrobiłam sobie dzisiaj z expressu i tak mi było błogo 😊.
Ja na codzień pijam Inkę z racji tego, że kawa poranna podrażniała i żołądek i często kończyło się zgaga, ale przy cukrzycy Inka zabroniona więc od kilku tygodni nie piłam nic co przypomina kawę, ale dzisiaj nie wytrzymałam … MNIAM 😋

Dziewczyny póki co obserwuję te plamienia . Ja raczej nie z tych co mierzą betę, liczą uderzenia serca czy biegną na sor 😱. Nie wiem czy to dobre podejście czy nie😳

Tulę o tej kawie pisałyście,że zrobiłam sobie dzisiaj z expressu i tak mi było błogo 😊.
Ja na codzień pijam Inkę z racji tego, że kawa poranna podrażniała i żołądek i często kończyło się zgaga, ale przy cukrzycy Inka zabroniona więc od kilku tygodni nie piłam nic co przypomina kawę, ale dzisiaj nie wytrzymałam … MNIAM 😋

reklama
To mnie właśnie zastanawiało - tam jest i kwas foliowymi metylofolian wapnia
Kiedyś jeszcze (bo ja tez brałam femibion jak zaczęłam starania 3 lata temu) to był sam kwas foliowy. Teraz pewnie po tym ogłoszeniu zmienili skład. Generalnie to chodzi o to, ze jeżeli masz tak jak ja i wiele innych dziewczyn mutacje genu MTHFR to organizm nie przyswaja niezmetylowanych form witamin B.

reklama
@sandera ten skład jest zgodny z zaleceniami PTGiP dotyczących suplementacji kwasu foliowego i folianów - co do reszty, to jest trochę składników, które nie są w tej „zalecanej suplementacji”, ale nie zaszkodzą :)
Zależy mi właśnie na gotowym zestawie , bo nie znam się na tych suplementach. Planując ciążę brałam kilka lat taki kwas foliowy w saszetkach i on zrobił chyba dobrą robotę bo mam duże zasoby tego kwasu- zrobiłam sobie badanie jego przy okazji.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry