Anasta07
Fanka BB :)
Nie, nie ma. To zależy od fanaberii lekarza i co uzna za stosowneChodziło mi bardziej o to czy są jakieś ogólne wytyczne, że np jeśli jest sam pęcherzyk to lekarz uznaje już oficjalnie ciążę, czy np musi być serduszko.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nie, nie ma. To zależy od fanaberii lekarza i co uzna za stosowneChodziło mi bardziej o to czy są jakieś ogólne wytyczne, że np jeśli jest sam pęcherzyk to lekarz uznaje już oficjalnie ciążę, czy np musi być serduszko.
Rozumiem, to tez ciezka sytuacjaJa w pierwszej ciąży pracowałam do 27 tyg aż trafiłam do szpitala z rozejściem spojenia łonowego.
Teraz wrocilam od sierpnia do pracy, ale gdyby nie to, że staraliśmy się o drugie dziecko to bym pewnie szukała nowej pracy. W czasie mojego rodzicielskiego zdegradowali mnie i ogólnie do końca września wykonuje obowiązki koleżanki co jest na dłuższym chorobowym, a od października już nie będzie tak fajnie.
To zalezy chyba tylko od podejscia lekarzaChodziło mi bardziej o to czy są jakieś ogólne wytyczne, że np jeśli jest sam pęcherzyk to lekarz uznaje już oficjalnie ciążę, czy np musi być serduszko.
Nie wiem, ale ja nie miałam ani nie słyszałam żeby któraś z moim koleżanek miała na tak wczesnym etapie.czy to jest normalne że czuję skurcze macicy ? Dziś 4+4 tydzień.
dopiero 30.09. Tzn nie skurcze tylko takie ciągnięcieNie wiem, ale ja nie miałam ani nie słyszałam żeby któraś z moim koleżanek miała na tak wczesnym etapie.
Kiedy idziesz do lekarza?
Jesli chodzi o bole takie jak na okres to normalneczy to jest normalne że czuję skurcze macicy ? Dziś 4+4 tydzień.
A czemu właściwie chcesz iść od razu na zwolnienie?Ja właśnie się zastanawiam czy iść tego 3.10 czy przesunąć na 8.10.
3.10 będzie dokładnie 2 tyg od terminu miesiączki i 4 tyg od owulacji (wiem dokładnie kiedy miałam bo byłam akurat na wizycie u gin), zależy mi też żeby od pierwszej wizyty iść na zwolnienie lekarskie. Czy jeśli nie będzie jeszcze serduszka to lekarz uzna za ciążę i wystawi zwolnienie?
W poprzedniej miałam tak, że byłam na wizycie dokładnie 2 tyg po terminie miesiączki, ale miałam dłuższe cykle i nie wiem kiedy miałam owulacje mogła być szybciej. Serduszko wtedy już było. Lekarka nie zalozyla mi jeszcze karty ciazy, ale pytała czy chce zwolnienie.
ja też żałuję że pracowałam prawie do samego końca. Chciałam być taka super i w porządku, a że się dobrze czułam to nie widziałam powodu dla którego miałabym nie pracować. I co? Wróciłam do pracy i nikt już o tym ani nie pamiętał, ani nie docenił. Wręcz przeciwnie…Ja mialam tak, ze dopiero przy zakladaniu karty ciazy pytano mnie o L4, ale ja wtedy dosc dlugo pracowalam i zaluje.
Preglife![]()
ja też tego nie lubię, a jedna grupa właśnie tak powstała później po prywatnej na mess i szczerze. Nadrobić tam coś albo odnaleźć graniczy z niemożliwościąChyba tutaj mozna zalozyc prywatny wątek, ja osobiscie meesengera nie lubię, bo ciężko niekiedy dokopać się do starszych wiadomości![]()
Hej, gratuluję! Jak się czujesz?![]()