reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

Tak, niestety, to już druga ciąża z cukrzycą ciążową. Jak narazie to jestem na diecie, bez insuliny, oby tak pozostało. :)
To zazdroszczę. Ja na diecie od tygodnia, ale też od tygodnia na insulinie i tak zwiększam dawkę o jednostkę codziennie. Wczoraj podałam 7, a dziś rano cukier znów 92. Diabetolog jest nieustępliwa, ma być poniżej 90, jeśli nie jest - zwiększamy dawkę o 1j. Nie wiem ile będę tak zwiększać jeszcze 😒.
Po posiłkach jest git, jedynie rano ten cukier powyżej normy.

reklama
To zazdroszczę. Ja na diecie od tygodnia, ale też od tygodnia na insulinie i tak zwiększam dawkę o jednostkę codziennie. Wczoraj podałam 7, a dziś rano cukier znów 92. Diabetolog jest nieustępliwa, ma być poniżej 90, jeśli nie jest - zwiększamy dawkę o 1j. Nie wiem ile będę tak zwiększać jeszcze 😒.
Po posiłkach jest git, jedynie rano ten cukier powyżej normy.
Ja mam dokładnie tak samo. W ostatniej ciąży od razu dostałam insulinę ze względu na wyższe cukry rano. Co lekarz to inna decyzja. Uważaj jeśli szybko zmieniają się dawki bo pamiętam, że miałam wtedy silny atak hipoglikemii kiedy jednego wieczoru nie zjadłam kolacji i sporo stresu mnie to wszystko kosztowało. 😅

Ja mam dokładnie tak samo. W ostatniej ciąży od razu dostałam insulinę ze względu na wyższe cukry rano. Co lekarz to inna decyzja. Uważaj jeśli szybko zmieniają się dawki bo pamiętam, że miałam wtedy silny atak hipoglikemii kiedy jednego wieczoru nie zjadłam kolacji i sporo stresu mnie to wszystko kosztowało. 😅
Nie strasz 😨🙈 A na jakiej dawce insuliny u Ciebie się zakończyło w poprzedniej ciąży?

reklama
Do góry