reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

Właśnie wróciłam do domu .
Dzidzi ma 2 cm ,widać było delikatnie ruchy góra -dół,serduszko bije pięknie♥️ W 12 dni urosło nasze szczęście 12 mm.
Dostaliśmy kartę ciąży 😍Leki mam brać nadal tak jak brałam.
Termin porodu przesunął się na 1 maj 😊 i z USG dziś 8t+4
Kolejna wizyta 10 październik.
Czuję taką ulgę,że jak wyszliśmy z gabinetu to wyłam jak bóbr 🥹

reklama
Moje mdłości nadal mi towarzyszą, plus mega migreny (mam dużego pecha, że mi się nasiliły a nie przeszły).
Dodatkowo się rozchorowałam, a do pracy muszę chodzić.. także ledwo żyję 🥲
Zdrówka! Znam to 🙈. Ten tydzień mam powiedzmy wolny, bo miałam ją wizyty, młodego sxxepillam to 2 dni w domku, jutro mam badania i też sama w tym tygodniu będę się szczepić.
Czesc dziewczyny ☺️
A jak macie na prenatalne to krew pobierają wam wcześniej też ? Bo 17 go muszę skoczyć na krew a 21go USG .
Dodatkowo mam jeszcze 17 października u swojego prowadzącego wizyte więc pewnie też mi zrobi USG 🤭
Tam gdzie na robiłam przy wcześniej ciąży, to wszystko było za jedynym razem, ale sporo gabinetów robi wcześniej żeby lekarz miał badania krwi już na wykonywanym USG.

Dzidzi ma 2 cm ,widać było delikatnie ruchy góra -dół,serduszko bije pięknie♥️ W 12 dni urosło nasze szczęście 12 mm.
Super!

Mnie
Gratuluję! ;-) ja jak czytam że się popłakałas ze szczęścia, to ja razem z Tobą przed telefonem 🤣.
Boże co te hormony z człowiekiem robią.. mój mąż mówi że od kilku dni jestem nie do poznania z tą huśtawką nastrojów. A co to dalej będzie 🫣

Czy któraś z Was prowadzi ciążę na NFZ. Macie już skierowania na te pierwsze badania krwi z toksoplazmozą itd? Płacicie coś za nie? Jeśli nie, to ile? Właśnie na PzU mi wyliczyli 800 zł, więc się poważnie zastanawiam nad NFZ.

Czy któraś z Was prowadzi ciążę na NFZ. Macie już skierowania na te pierwsze badania krwi z toksoplazmozą itd? Płacicie coś za nie? Jeśli nie, to ile? Właśnie na PzU mi wyliczyli 800 zł, więc się poważnie zastanawiam nad NFZ.
Toksoplazmozę najlepiej jak najszybciej robić.
Ja będę prowadziła na NFZ. I wtedy się nie płaci.

Cześć kochane majóweczki. Zostawię jakiś ślad po sobie chociaż jeśli okaże się to nie ciąża. Termin według miesiączki wychodzi nam na 22.05.2026. W tamtym tyg wykonałam 2 testy - negatywne powtórzyłam w poniedziałek i ten również okazał się negatywny. Z racji że to moja 5 ciąża nie czułam tego myślałam że coś się przesunęło.. We wtorek jednak wszystkie objawy które towarzyszyły mi w poprzednich ciążach sie pojawiły. Dziś byłam na becie- czekam na wynik z niecierpliwością 😱 pozdrawiam was serdecznie

Mnie

Gratuluję! ;-) ja jak czytam że się popłakałas ze szczęścia, to ja razem z Tobą przed telefonem 🤣.
Boże co te hormony z człowiekiem robią.. mój mąż mówi że od kilku dni jestem nie do poznania z tą huśtawką nastrojów. A co to dalej będzie 🫣
😘😘😘😘
Oj płakałam ,nie dociera do mnie że to się dzieje 🥹 Nawet narzeczony miał łzy w oczach , jak pokazywała gdzie tworzą się rączki itp.chyba zaczął wierzyć że teraz się może udać 🤞 Nasze tęczowe 🌈 bobo,po 4 stratach 🥹

Ja dziś dostałam skierowanie na te wszystkie hiv,różyczkę,toksoplazmozę itp ale nie sprawdzałam jeszcze cen.
My prowadzimy ciąże prywatnie,myślałam o NFZ ale z racji naszej historii i przejściu kilku lekarzy,to obecna ginekolog nam pomogła i nie chce kombinować czuję się zaopiekowana.Kasy idzie dużo z racji leków ,dziś wydałam 550 zł

😘😘😘😘
Oj płakałam ,nie dociera do mnie że to się dzieje 🥹 Nawet narzeczony miał łzy w oczach , jak pokazywała gdzie tworzą się rączki itp.chyba zaczął wierzyć że teraz się może udać 🤞 Nasze tęczowe 🌈 bobo,po 4 stratach 🥹

Ja dziś dostałam skierowanie na te wszystkie hiv,różyczkę,toksoplazmozę itp ale nie sprawdzałam jeszcze cen.
My prowadzimy ciąże prywatnie,myślałam o NFZ ale z racji naszej historii i przejściu kilku lekarzy,to obecna ginekolog nam pomogła i nie chce kombinować czuję się zaopiekowana.Kasy idzie dużo z racji leków ,dziś wydałam 550 zł
A co dostałas za leki ?
Możesz iść na pierwszą wizytę np na NFZ żeby zaoszczędzić na badaniach . Nie musisz mówić że chodzisz prywatnie.

reklama
Do góry