Ja pueria unoDziewczyny a jakie suplementy bierzecie z kwasem foliowym? Mi ginekolog powiedział, że mam brać PregnaPlus wcześniej przy staraniach brałam PregnaStart i do tego wit D3 ale bez K2![]()
reklama
Kejcik
Fanka BB :)
trzymam z całych sił

Hejo, ja dziś jestem taka ospała
położyłabym się i leżała cały dzień
kawa nie pomogła. Mi gin nie mówił nic o suplementach, ale kupiłam w aptece kwas foliowy Folian Forte, z polecenia farmaceutki. Miłego dzionka 

Gryfin
A bierzesz coś jeszcze czy tylko to? W trakcie starań coś suplementowałaś? Tobie również miłego dniaHejo, ja dziś jestem taka ospałapołożyłabym się i leżała cały dzień
kawa nie pomogła. Mi gin nie mówił nic o suplementach, ale kupiłam w aptece kwas foliowy Folian Forte, z polecenia farmaceutki. Miłego dzionka
![]()

Obecnie biorę Sanovit D3, kapsułka ma 2000 j.m., biorę 2 dziennieDziewczyny a jakie suplementy bierzecie z kwasem foliowym? Mi ginekolog powiedział, że mam brać PregnaPlus wcześniej przy staraniach brałam PregnaStart i do tego wit D3 ale bez K2![]()

Witaminę D jeszcze suplementowalam. A ty coś zażywasz? Czy dopiero planujesz? Ja właśnie chciałam w wakacje mieć początek ciąży, aby organizm był wysycony witaminami ze świeżych warzywA bierzesz coś jeszcze czy tylko to? W trakcie starań coś suplementowałaś? Tobie również miłego dnia![]()
Gryfin
Tak od stycznia brałam PregneStart i dodatkowo wit D3+K2 oraz żelazo, mój ginekolog mówił że minimum 3 miesiące przed ciąża warto suplementować kwas foliowy a najlepiej to tak 6 miesięcy przed no i oczywiście dobrze dobrana dietaWitaminę D jeszcze suplementowalam. A ty coś zażywasz? Czy dopiero planujesz? Ja właśnie chciałam w wakacje mieć początek ciąży, aby organizm był wysycony witaminami ze świeżych warzyw

a właśnie kwas foliowy też brałam tak około 2 miesiące przed i ząbki wyleczyłam
generalnie miałam zlecone badania od Endo i mi wyszedł tylko niedobór witaminy D

Gryfin
Noo ja prawie 6 tysięcy zostawiłam u dentystya właśnie kwas foliowy też brałam tak około 2 miesiące przed i ząbki wyleczyłamgeneralnie miałam zlecone badania od Endo i mi wyszedł tylko niedobór witaminy D

reklama
Oj tak leczenie ząbków to droga zabawa. Ja akurat nie miałam nic poważnego, tylko wymiana plomb. Tylko mnie stresuje zawsze to wbijanie igieł itd, jak tylko się da to proszę bez znieczulenia, na szczęście w końcu znalazłam spoko dentystkę, która też tak woli robić, a nie z bomby znieczulenie. A tak poza tym to która to twoja ciąża?
Podziel się: