reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

No ja właśnie nie mam nic takiego w tej ciąży żebym mogła jeść to ciągle. Na początku fakt był pomidor z cebulką ale teraz nic może bardziej kwaśniejsze smaki i ostrzejsze 🤷 dziś robię zapiekankę ziemniaczana z mielonym i cebulką 😜 może będę zadowolona 🤣
U mnie nadal króluje pomidor z cebulą, kiszony ogórek i ogólnie na słono .
Choć wczoraj miałam taką ochotę na jabłko jak wracaliśmy z urlopu że szukałam go na cpn.🤣🤣🤣🤣

reklama
U nas w invicta nie ma miejsc,a to jedyne miejsce gdzie robią na NFZ, więc jadę ok 70km do Koszalina.
Dokładnie,po stratach to całkiem inny wymiar lęku.Obiecałam sobie ,że będę spokojna bo mam leki,których wcześniej nie miałam ,widziałam serduszko ,wszystko było książkowo ,więc musi być dobrze,ale cóż….🤞🙏
Trzymajcie kciuki jutro o 8:50🫢
No mi się udało wczoraj dzwoniłam i było miejsce . Ja robię w Gdańsku
Trzymam kciukasy 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Ja aktualnie ratuję sie zupą jarzynową, nic innego jakoś nie mogę przełknąć. Jutro krzywa cukrowa i modlę się żeby nie wyszła cukrzyca ciążowa tak jak przy pierwszej ciąży bo bardzo bym chciała poczekać na poród siłami natury w naturalnym czasie a nie wywoływanie tak jak ostatnio które po tygodniu męki skończyło się cesarką. 🙄

Mi apetyt dopisuje, ale zaraz minie 2 tygodnie jak plamię na przemian z krwawieniem. Od tygodnia leżę plackiem, a w czwartek mam wizytę u lekarza i mam nadzieję, że mi da zielone światło do powrotu do pracy. Bo miałam mieć totalny chillout, bez stresów. Mogę wstawać tylko na siku. To było warunkiem - albo biorę L4, albo mnie kładzie do szpitala.
A pracuje z domu, więc nikt mnie nie będzie ganiał za to, że leżę z laptopem.

reklama
Dziewczyny czy wy też macie zaćmienie czasem mój mózg ostatnio nie pracuje. Idę do sklepu po daną rzecz i jej nie kupuje. Dziś byłam 2 razy w sklepie dzieciom kakao się skończyło I go nie kupiłam jutro muszę rano iść.

Do góry