reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

Dziewczyny byłam dziś na becie. W Załączniku przesyłam wynik. Potwierdzenie Ciąży jest na pewno ale Pocieszcie mnie czy jest ok jak na dziś? 4+5tc. Wiem że najważniejszy jest przyrost nie sam wynik. Ale szczerze mówiąc (nie wiem dlaczego) myślałam że będzie wyższy. Z drugiej strony czego się spodziewać, jak dopiero jestem 5 dpo🫣. Myślę że niepotrzebnie zaczynam już sobie analizować wszystko.. ale co zrobić. 🤔

5 dpo to bardzo wcześnie na badanie, bo samo zagnieżdżanie zarodka może trwać tydzień
ja taki wynik miałam 11 dpo, ale super wieści gratulacje

reklama
Hej dziewczyny. Nie pisałam już dluższy ale dzisiaj sie zbiorę na pożegnanie z Wami 😪 moja ciąża przestała sie rozwijać. W 8 tygodniu w pecherzyku nadal nie widać zarodka , a że wiem dokładnie kiedy miałam owulację to nie mam co liczyć że ciąża jest poprostu młodsza. Muszę czekać do wtorku na drugie usg zeby potwierdzić że nie ma nic w środku i czeka mnie wywołanie poronienia.
Trzymajcie sie dziewczyny i życzę żeby każda urodziła zdrowe dzidziusie.

Bardzo mi przykro, ściskam mocno, trzymaj się 🫂

Hej dziewczyny. Nie pisałam już dluższy ale dzisiaj sie zbiorę na pożegnanie z Wami 😪 moja ciąża przestała sie rozwijać. W 8 tygodniu w pecherzyku nadal nie widać zarodka , a że wiem dokładnie kiedy miałam owulację to nie mam co liczyć że ciąża jest poprostu młodsza. Muszę czekać do wtorku na drugie usg zeby potwierdzić że nie ma nic w środku i czeka mnie wywołanie poronienia.
Bardzo mi przykro . 🫂
Znam ten żal , niepewnosc 🥺
Trzymaj się i pamiętaj to nie twoja wina .
Jeszcze będzie pięknie , zobaczysz 🫂🫂🫂

Tuliłam juz to maleństwo w myślach.... a teraz muszę czekać na zabieg . Nie wiem po co najpierw dostajemy coś niespodziewanie a potem jest nam to zabierane ....
Czasami nie mamy wpływu na takie rzeczy.
Przechodziłam przez to również.
Nie obwiniaj się za to. Jeśli wszystko się zagoi, idź do ginekologa i jeśli dostaniesz zielone światło możecie ponownie się starać jeśli będziesz miała na to siły. 🫂

Cześć kochane majóweczki. Zostawię jakiś ślad po sobie chociaż jeśli okaże się to nie ciąża. Termin według miesiączki wychodzi nam na 22.05.2026. W tamtym tyg wykonałam 2 testy - negatywne powtórzyłam w poniedziałek i ten również okazał się negatywny. Z racji że to moja 5 ciąża nie czułam tego myślałam że coś się przesunęło.. We wtorek jednak wszystkie objawy które towarzyszyły mi w poprzednich ciążach sie pojawiły. Dziś byłam na becie- czekam na wynik z niecierpliwością 😱 pozdrawiam was serdecznie
Nie wiem czy jeśli jest test negatywny to beta będzie rosnąć.
Masz wyniki ?

Czy któraś z Was prowadzi ciążę na NFZ. Macie już skierowania na te pierwsze badania krwi z toksoplazmozą itd? Płacicie coś za nie? Jeśli nie, to ile? Właśnie na PzU mi wyliczyli 800 zł, więc się poważnie zastanawiam nad NFZ.
Wrócę do domu to zerkne, bo PZU też za wszystko chciało mi liczyć, więc mam z nfzu część, ale muszę zerknąć co tam mam. I byle do grudnia bo jakoś tak Luxmed ma mi wrócić.

Chodziło mi że jestem 5 dni po terminie spodziewanej miesiączki .
No to jest różnica między dpo a 5 dni spóźniającego się okresu.
Zrób sobie jutro przyrost. Jak nie chodziłaś na monitoring to też nie wiesz czy dokładnie wtedy kiedy domniemasz miałaś owulację.
A prawidłowa miesiączka moze być między 27 a 35 dniem.

Tule wirtualnie!

reklama
Bardzo mi przykro 😔 trzymaj się Kochana 🫂

Do góry