reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

reklama
Zazwyczaj takie są odstępy :) .

Najlepiej jak moja ginekolog mówiła, że syn się urodzi malutki bo jej tak na USG wychodziło. Jak mnie przyjmowali na porodówkę to robią mi USG i lekarka się pyta czy wiem ile syn już waży. No jak nie wiem jak wiem, ma ważyć między 2700-2900. No nie to jeszcze Pani kilogram Doda 🤣🤣
Pierwsza ciąża też była młodsza, a dobry tydzień, a w 39 tygodniu urodziłam 4,2kg klocka :p

Dziewczyny ciekawi mnie jak u was z bólem i tkliwością piersi ... Bo tez to taki jeden z pierwszych objawów.. ale ja wam powiem że moje piersi nie są ani trochę bardziej tkliwe ani bolesne .. od samego początku nie czułam żadnych zmian w piersiach. Są takie jak były codziennie do tej pory... To chyba nie jest konieczne ze piersi muszą być twardsze, wrażliwsze , czy większe...🤔
Tym bardziej że mi też nigdy przed zbliżającą się miesiączką nie dokuczaly ani trochę.

Dziewczyny ciekawi mnie jak u was z bólem i tkliwością piersi ... Bo tez to taki jeden z pierwszych objawów.. ale ja wam powiem że moje piersi nie są ani trochę bardziej tkliwe ani bolesne .. od samego początku nie czułam żadnych zmian w piersiach. Są takie jak były codziennie do tej pory... To chyba nie jest konieczne ze piersi muszą być twardsze, wrażliwsze , czy większe...🤔
Tym bardziej że mi też nigdy przed zbliżającą się miesiączką nie dokuczaly ani trochę.
Ja miałam przejściowy etap, że były bardzo tkliwe, wręcz bolały jak chodziłam bez stanika. Teraz są większe (jestem z tych co biustem się pochwalić nie mogą 😂), ale nie bolą, jedynie sutki są wrażliwsze. Z wyglądu też są inne 😅

Na początku miałam mocno bolesne, tkliwe, bolały przy nawet małym dotyku, ale u mnie przed okresem też to występowało , aktualnie lekko mam tkliwe sutki, piersi tyle co urosły na początku to teraz zostały, też się martwiłam, że zniknęła ta bolesność, ale to w sumie lepiej 😅

ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, nic mnie nie bolało, nic mi nie przeszkadzało, czułam się super ☺️ teraz mam tkliwe sutki ale wciąż karmię piersią więc inna historia

U mnie też piersi już mniej bolesne . Także chyba to normalne . No i brodawki jakby ciemniejsze się robily tak nic więcej .

reklama
Hej dziewczyny boje się bo mnie dopadła wczoraj jelitowka, mdłości i wieczorem wymioty, biegunka i temperatura 37.4 i spadła , jak myślicie mogli zaszkodzić ciąży? Tak się boje jak nie wiem ☹️

Do góry