Ja biorę. Może trafiłaś naczynko?Mam pytanie do dziewczyn które robią zastrzyki z clexane czy tam neoparin . Miałyście tak że strzyknelyscie sobie rano i cały dzień saczy wam się ze śladu po igle krew ? Plaster muszę co kilka godz zmienić bo przecieka
reklama
Gryfin
Fanka BB :)
Tak dokładnie tak mamCzy też macie takie uczucie mdłości, boli żołądka cały dzień? Po czystej wodzie gotowanej to aż na wymioty mnie bierze i teraz o tej porze też![]()
Styczniowa93
Początkująca w BB
Ooo dziękuję, muszę się zaopatrzyć zatem w drugi na wszelki wypadek. U Ciebie też cukrzyca ciążowa?Hej, miałam podobnie i okazało się kilkukrotnie że glukometr mnie oszukiwał. Teraz mierzę na dwóch glukometrach jeśli mam wątpliwości ale te sprzęty nie są nieomylne. Zawsze wynik poziomu glukozy we krwi wychodzi nieco niższy niż z glukometru co oczywiście ma swoje uzasadnienie ale zdarzały mi się sytuacje że glukometr pokazywał 114 a wyniki z laboratorium 92 (badania poziomu wykonywane w tym samym czasie)... myślałam że to wadliwy glukometr ale każdy kolejny działa podobnie niestety.
Dziękuję, na pewno wykorzystam patent z drugą kroplą! Zawsze przed poparzeniem myję ręce wyłącznie wodą z mydłem.Kiedyś mi wyszedł delikatnie podwyższony cukier z badań krwi(mógł by błąd labu), ale sama dla siebie mierzyłam i nie raz miałam cukier mocno podwyższony, później dowiedziałam się, że nie prawidłowe badanie będzie dawało przekłamany wynik.
Nr 1 myję ręce wodą z mydłem, ale nie oczyszczam alkoholem
Nr 2 po nakłuciu nie pobierać pierwszej kropli, tylko zetrzeć i pobrać drugą
Nr 3 nie naciskaj za mocno palca
U mnie po tym nagle wyniki były ok![]()
Bardzo, bardzo mi przykroDziewczyny, ja się żegnam. Nie ma serduszka, okruszkowi zatrzymał się 2 tygodnie temu rozwój.

Gryfin
Mam to samo, zaparcia i ból piersi to chyba przez progesteron tak kiedyś wyczytałamNo mnie męczą te mdłości non stop .
Piersi bolą i jeszcze doszły mi zaparcia . Chyba od tych leków głównie i ciężko mi się z nimi uporać .
Ogólnie czuję się niekomfortowo we własnym ciele

Mam dokładnie to samo! Ja z USG 8+1, a też mam wrażenie że czuję się coraz lepiej. Co prawda dopadło mnie jakieś przeziębienie i ono może trochę przyćmiewać ciążowe dolegliwości, ale czuję się prawie dobrze. I wróciłam do takiej równowagi psychicznej, która miałam wcześniej lekko zaburzona. Też trochę się cieszę a trochę się boję, dlatego przełożyłam wizytę z przyszłego tygodnia na sobotę.Dokładnie rozumiem o czym mówisz, to jest bardzo męczące, te bóle żołądka, brzucha, uczucie ciężkości, ja od niedzieli mam jakoś lepiej, teraz przychodzi takimi falami, chwilę mam i zaraz znika, wcześniej to uczucie było non stop.
Wgl mam wrażenie, że czuję się jak przed ciążą coraz częściej, trochę tych objawów znika, z jednej strony się cieszę, a z drugiej stresuje![]()
Gryfin
Ja dzisiaj 10+1To ja jestem 10+1żeby było łatwiej i dlatego pytam czy któraś z Was też tak mam z tymi mdłościami i żołądkiem

Mikusia🌼
Zaciekawiona BB
Oj tak dokładnie mam tak samoNo ja właśnie nie mogę wypić więcej niż litr dziennie a powinnam , w każdej ciąży się zmuszałam ale w tej jest tragedia. Piję i czuję że zaraz zwrócę tą wodę spowrotem![]()
U mnie 6+4
To na pewno . Juz przed ciąża brałam ale wtedy piłam wody po 3-4 litry to problemów nie było a teraz przy tym marnym litrze w porywanych dwóch to już się robi problemMam to samo, zaparcia i ból piersi to chyba przez progesteron tak kiedyś wyczytałam![]()
ja mam ciagle mdlosci. Boli zoladek. Od rano do wieczora przez co ciezko mi usnacCzy też macie takie uczucie mdłości, boli żołądka cały dzień? Po czystej wodzie gotowanej to aż na wymioty mnie bierze i teraz o tej porze też![]()
U mnie ciążowe objawy ustaly. Czuje się dobrze jedynie szybko się mecze . Nie wiem czy to dobrze czy źle .
Dziś robiłam zastrzyk i wszytko git więc musiałam trafić w naczynko . Ale będę obserwowac i napewno zapytam się na nast wizycie do której nie mogę się już doczekać a będzie dopiero za tydzień
u mnie dziś 10+5
Dziś robiłam zastrzyk i wszytko git więc musiałam trafić w naczynko . Ale będę obserwowac i napewno zapytam się na nast wizycie do której nie mogę się już doczekać a będzie dopiero za tydzień

reklama
Tak, niestety, to już druga ciąża z cukrzycą ciążową. Jak narazie to jestem na diecie, bez insuliny, oby tak pozostało.Ooo dziękuję, muszę się zaopatrzyć zatem w drugi na wszelki wypadek. U Ciebie też cukrzyca