reklama

Majóweczki 2008

jem Mc Donalds to ja chyba 1 raz od 5lat tam byłam hihihi
dziś kupiłam książeczkę " Rodzeństwo bez rywalizacji" Jak pomóc własnym dzieciom żyć w zgodzie , by samemu żyć z godnością, Adele Faber, Elane Mazlish

reklama
Zwolinko - łącze się z Toba w niemocy! U mnie Mieszko też ma zapalenie gardła i ja od niego juz się zaraziłam. Na szczęście moi rodzice są dwie ulice dalej ode mnie i wyrazili chęć pomocy :-) Może i Ciebie ktoś mógłby odciążyć?

Hello dziewczynki
Widzę że waga na tapecie, ja na razie równe 2 kg na plusie więc nie jest źle ważę 58,5 kg w poprzedniej ciąży na tym etapie było już 65 brrrr ale wtedy do góry brzuszkiem się leżało hi hi hi . Mam nadzieje że max w tej ciąży 12-13 kg przytyję

U nas taka brzydka pogoda aż wyć się chce, siedzę z tą moją latoroślą marudzącą w domu i marzy mi się dzień bez córki albo chociaż 3 godzinki, kocham ją bardzo ale czasami zresztą na pewno rozumiecie

Iwonko - hi hi ja też brzucha mam moja mama się śmieje, że jak w 5 miesiącu wyglądam, dobrze że na razie tylko brzuch i cycuszki się otłuszczają hi hi Ja do wagi wróciłam po roku od porodu nawet do niedowagi bo do 55 kg z 80 prawie.

zwolinka - wiesz jak leżałam z kluską na patologii ciąży to poznałam tam taką dziewczynę która na początku tzn w pierwszym trymestrze schudła 6 kilo ale jak odbiła w drugim to ho ho więc się nie martw na zapas, a nie ma Ci kto pomóc przy dzieciaczku abyś trochę odsapnęła?

minka - widzę że galopujesz z wagą ale pewnie póxniej się zatrzyma poza tym szybko stracisz po porodzie :-)

Kamilko - będzie dobrze kochana w ciąży jesteśmy bardziej wyczulone na wszystkie emocje ale nie ma co się dołować, może to idealistyczne co powiem ale jak Bóg daje dzieciąto to pieniążków na dzieciątko też nie zabraknie, a tunikę na pewno kupisz może twoje kochanie Ci prezent zafunduje uszka do góry

A ja dzisiaj wygrzeebałam z szafy moje spodnie ciążowe i w pasie są okejj bo sa z tym pasem czarnym takie wygodniutkie tylko na udach mi wiszą i na pupie ehhh a;e do tuniki pasują bo nie widać. A dwie tuniki kupiłam sobie w carryfourze na przecenie po....1zł i teraz są jak znalazł :-)

Kochane majóweczki witam sie z Wami serdecznei po urlopie. Nie pisałam bo bardzo ograniczony mialam dostęp do neta...
No ale powiem,że było fantastycznie.Nie chcialo się wracać, wszyscy nam dogadzali, cudownie.
Lekarz powiedział,że z Maluszkiem wszystko ok. Mały olbrzymek z niego, całe 10 cm ma, ale nie chcial pokazać co między nóżkami ma.
Wymioty minęły, czasami tylko zamuli.
Zaraz siadam i będe nadrabiała co napisałayście.
A póki co całuski

Witam. Troszkę mnie tu nie było. Jakoś tak chęci na pisanie brak.
Dlaje mnie męczą mdłości i wymioty. Mam nadzieję, że miną szybciej niż w poprzedniej ciąży (lekarka mnie pocieszyła, że męczyło mnie dłużej przy Ani bo były dwa zarodki, z których jeden nie przetrwał).
Przepisała mi lekarka czopki Torecan. Brała może któraś? Wydaje mi się, że to jest zwykłe placebo. Albo na mnie nic nie działa :szok:
Kurczę musze kupić spodnie ciążowe (i większe rajstopy bo mi się wbijają w brzuch ojejku :baffled:)
Rajstopki zawijam sobie na miednicy i jakoś da się wytrzymać bo inaczej uciskają w brzuch.

tak mnie odrzuca od słodkiego :sorry2:. Od kawy zresztą też, a ze mnie zawsze taka kawiarka była...
Mnie od kawy odrzuca na kilometr a słodkie powoli zaczynam jeść.
ja niestety cały czas chudne :-( waże 43 kg!!!!!
wow faktycznie waga piórkowa. Ja mam 46 czyli 3 kg na minusie. Pocieszę Cię, że w końcu, niedługo, nadrobisz z nawiązką w dodatku. Staraj się jeść niewielkie porcje, często i dużo pić.

cfcgirl ciesze sie, że pobyt w Polsce się udał i maluszek rośnie no no 10cm niezla sztuka ;-)
my z chłopcami lecimy 22 listopada na 5dni do Londynu ;-) ale sie wyszalejemy ;-) chłopcy nic nie wiedzą, rano wstana jak zwykle do szkoły a my ich do samochodu i lecimy ;-) oni jeszcze nie latali samolotem :happy2: bedzie fajnie...

Ależ tu się zaczęło dziać dziś po południu ;-) Podrowienia dla wszystkich majóweczek co się ukrywały!

Zmykam już i pozdrawiam wszystkie/wszystkich na weekend!

reklama
Witam Was, faktycznie ruch popołudniowy wzmożony, ja byłam dziś na usg serca swojego no i wiecie co tętniaka mam w jakieś przegrodzie lek. powiedział ze to nie groźne ale coś czuję że cesarka będzie żeby mi serduszko się nie męczyło. Zobaczymy co gin powie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry