reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Kathy madamagda robi dzis pulpety w sosie pomidorowym,pislam z rana samego bo jej sie pytalam ze wzgeldu na Was ,majoweczki,bo tak czekacie na pomysly wiec sie jej spytalam :)

reklama
Gratulacje dla Wigmy ale mamy dzieciaczkow majowych

Słuchajcie odebralam wyniki i mam za malo plytek krwi mam -122
babka powiedziala ze mam przyjsc w piatek i powturzyc ile wynosi norma mowila tez ze w ciazy moze byc tak ze one sie sklejaja
napiszcie co wiecie prosze bo sie martwie

Do piątku masz czas trochę stratę nadbudować: kawas foliowy i dużo żelaźnianych produktów ( warzywa, mieso jest dobre jak ktoś lubi).
Ja mam 140 ( norma od 150) więc zaczełam brać Tardyferon Fol ( żelazo z kawasem foliowym). Wcześniej miałam czasem dużo niższe, czasami w normie. No i żeby żelaza nie brać z innymi witaminami, bo utrudnia wchłanianie.
Nie martw sie bo nie jest aż tak niski twój wynik, taki sobie po prostu.

Szopek, ale wynik Wiktorii jest już poniżej normy a pewnie jej wyniki systematycznei spadają jak to w ciąży, więc nie ma na co czekać... ja zaczynałam od 230 na początku ciąży, do 120 kilka tygodni temu. Gdybym nie brała kwasu foliowego to może teraz byłoby około 100?

No u mnie sie zbieraja chmury burzowe choc jest cieplo i slonecznie ale juz nadciagaja....a ja czekam sobie na siostre bo ma mnie odwiedzic... a na weekend ma przyjechac do mnie druga siostra ze swoim mieisecznym Bablem... hahaha alez ja kocham takie malenkie dzieciaczki..

Szopek, ale wynik Wiktorii jest już poniżej normy a pewnie jej wyniki systematycznei spadają jak to w ciąży, więc nie ma na co czekać... ja zaczynałam od 230 na początku ciąży, do 120 kilka tygodni temu. Gdybym nie brała kwasu foliowego to może teraz byłoby około 100?

ja nie mówię, ze ma na coś czekać, skoro ma powtórzyć badanie w piątek, to niech sobie coś łyka do piątku trochę jej być może wzrośnie.Jak nie, to dostanie coś mocniejszego.Wiem , ze poniżej normy, ale nie ma sie co martwić, trochę więcej prochów do połknięcia niestety...

a ja śpię już od dłuższego czasu z jaśkiem między kolanami :tak::tak::tak: nie ma innej możliwości żebym zasnęła...

No to ja od jakichś 2 tygodni śpię na dodatkowej kołdrze złożonej jeszcze na pół, bo mnie miednica w nocy bolała:-) :tak:, no i śpiąc na boku podkładam sobie jeden jasiek pod brzuch żeby nie wisiał w powietrzu;-) i jeszcze jeden między kolanami:sorry2:...i teraz jest dobrze :laugh2::laugh2:

reklama
No to ja od jakichś 2 tygodni śpię na dodatkowej kołdrze złożonej jeszcze na pół, bo mnie miednica w nocy bolała:-) :tak:, no i śpiąc na boku podkładam sobie jeden jasiek pod brzuch żeby nie wisiał w powietrzu;-) i jeszcze jeden między kolanami:sorry2:...i teraz jest dobrze :laugh2::laugh2:

grunt to umieć sobie dobrze zrobić :-D:-D:-D:-D jakimkolwiek sposobem...:rofl2::tak::rofl2::tak::-)

Do góry