• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

tak to prawda jesli jest sie na czas probny ale ten czas probny to dwa lub trzy miesiace i okaze sie ze kobieta jest w ciazy umowa musi!! byc przedluzona... ale jest jeszcze tak ze jesli kobieta nie jest jeszcze w trzecim mieisacu ciazy a wyjdzie ze jest w ciazy moze byc zwolniona z pracy.... glupie ale ja sie dowiadywalam w zusie jak to jest i zanim powiedzialam w pracy ze jestem w ciazy to poczekalam az zacznie sie trzeci mieisac i z odpowiednim zaswiadczeniem od lekarza zanioslam do kadr i dalej pracowalam... czasem moga pracodawcy rzadac takiego zaswiadczenie na potwierdzeie w ktorym sie jest miesiacu.... bo do trzeciego mieisaca mozna zwolnic kobiete... ale jesli kobieta jest na okres probny 1 miesiac to nie nalezy jej sie przedluzenie umowy.... i jesli wychodzi w tym czasie ze kobieta jest w ciazy to najczesciej nie przedluzaja umowy....

najlepiej dowiedziec sie w ZUS tam wszystko powiedza ja wlasnie tam rady zasiegalam...

reklama
Witam Was po długiej przerwie:-) niestety moja nieobecność spowodowana była pobytem w szpitalu:zawstydzona/y: wszystko spowodowane ciągłym spadkiem wagi. Zrobiono mi masę badań i tak naprawdę nic nie stwierdzili, ogólnie wszystkie wyniki są na szczęście w porządku;-) no i mieliśmy robione USG:tak: HURRA będziemy mieli dziewczynkę:tak: Nasza mała królewna ma 16,6 cm długości. Raczej płeć jest pewna ponieważ badanie było trzykrotnie powtarzane...bardzo się cieszymy, pozdrawiam Was dziewczynki

Witam!
Iwonka, choinka pierwsza klasa i jakie szczęśliwe dziecko!
Zwolinka, gratuluję córeczki, to super wiadomość;-),bo tych dziewczynek,
jak na lekarstwo w naszym wątku majówkowym. Mi się marzy córunia...

A ja dziś mam" pracowity" dzień, jedziemy na 16-tą, na ślub mojego J kuzynki. A żeby było mało to na 21 jesteśmy jeszcze zaproszeni na urodziny Jacka przyjaciela, do klubu...Co zrobić, tak mi się nie chce:wściekła/y:. Ale jest jeden plus, no może dwa, najem się pyszości i pokarzę się w ślicznej ciążowej tunice, takiej świecącej, srebrnej. Jak będę miała zdjęcia to wkleję:-).
Puki co moje nastawienie jest kiepskie,ale kto wie, może zabawa bedzie dobra:confused:.

Bozena witaj wsrod majowek.super ze nasze grono sie powieksza :)
Zwolinka gratuluje coreczki :)
Aurelia mam nadzieje,ze sie bedziesz dobrze bawic.U mnie czesto bylo tak, ze jak nie mialam ochoty isc na impreze to okazywalo sie, ze bylo bardzo fajnie

Bożenko witamy u majóweczek!
Zwolinka no w końcu rozmanażją się córeczki GRATULUJĘ, mi się dzisiaj śniło że lekarz powiedział że jest córeczka, a urodził sie chłopczyk, ciekawe co z tego będzie prawdą.
Ja dzisiaj wysprzątałam cały domek, jestem padnięta i teraz czas na relaks. :-):-)

reklama
witajcie :-)

cfcgirl - sesja prześliczna :-):tak:

bożena_eti - witaj :-)

Iwonka - śliczna choinka :-):-)

zwolinka - gratulacje dziewuszki :tak: :tak: :happy2: :happy2: :cool2:

a Ja mam takiego lenia że Mi się nic nie chce :no: nawet sprzątać nio ale musze trochę ogarnąć domek bo ma przyjść siostra ze szwagrem ;-)

miłej soboty kochane :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry