reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Dotkass niestety w kwestii nawiązania współpracy z wydawnictwami nie pomogę na po prostu się udało znajoma koleżanki pracy poszukiwała akurat fotek regionalnych no to zaproponowałam męża, w regionie też znamy pisarza co jakiś czas wydaje książki, tylko my nie na sprzedaż a 1 fotka za 1 książkę... może poszukaj gdzieś w okolicy wydawnictwo i złóż im ofertę, może kiedyś akurat będą poszukiwać
ja do herbatki się dołączę! am ochotę na słodkości a trochę obawiam się by nie przesadzić, żeby mi jutro w teście na glukozę nie wyszły cyrki...

...ja po kawce, herbatce...sprzątnęłam kuchnię i jadalnie jeszcze cała reszta mi została i nie wiele czasu, bo Mamcia moja jutro przyjeżdża do nas na kilka dni (do niedzieli najprawdopodobniej) ;-)

już nie mogę się doczekać na Jej przyjazd, widziałyśmy się ostatnio w długi weekend na Trzech Króli. Amela już zaplanowała robienie dziś galaretki na jutrzejszy przyjazd Babci- zapytała tylko jaki smak ma zrobić, żeby nie było, że nie zje (moja Mama do wybrednych nie należy, a ja mam to po niej) ;-):-D

zaraz drugą kawkę i dalej w wir sprzątania

Dotkass to super:tak:zostaje u was?? mi sie przydalo towarzystwo.Bardzo bym chciala zeby moja kuzynka z mezem przyjechala ale sie nie moga zebrac.G tez ich bardzo lubi:tak:przypadli sobie do gustu od poczatku:tak:

Hanah te tesciowe......a maz nie moze jej cos powiedizec???zwariowala.sama by pomyslala:no:

Kwiateczek, zostaje do niedzieli...moja Mama jeszcze pracuje, ale jak pójdzie na emeryturę i jeszcze będziemy tu mieszkać to przeeksmituję Ją do nas ;-)

Ratunku, co mam robić/jak nakłonić bobofruty, aby zeczęli sprzątać swój pokój? jakieś rady? Po ostatnim "wyrzuceniu" worka zabawek, myślałam że się coś zmieni, że będą mieć nauczkę a dzisiaj siędza w domu i finał taki, że ie da się wejsc do ich pokoju, znowu :wściekła/y:

cosmo, może olej...chcą mieć bałagan niech mają...zwyczajnie tam nie wchodź, powiedz, że wejdziesz jak będą mieli porządek- weź ich na wstrzymanie...może to pomoże...ich pokój ich bajzel, jak nadepną na zabawkę i popsują przez to będzie bezużyteczna czyli do wywalenia :tak:

Dotkass to super,bedziesz miala kilka dni z mama:tak:
Cosmo ja to mowi Kondziowi ze jak chce druga zabawke to musi pierwsza sprzatnac.nie zawsze sie sparwadza wiec przynosze worek-z reguly dziala.......ale jak i to nie dziala to wtedy gdy cos wola....ciasteczko itd...cokolwiek....mowie ze jak bedzie posprzatne to wtedy i nie daje,nie odpuszczam.....histerie sa,placze ale nie uginam,zamykam drzwi i tyle...:sorry2:

reklama
ja tam nigdy nie daje czegoś za coś...staram się nie uczyć Amelii, że w życiu zawsze jest coś za coś, u nas Amela wie, że jak kończy bawić się jednym chowa i zaczyna nowym, jakoś udało się Jej wpoić taką zasadę- sama nie wiem jak...wieczorem wystarczy, że przypomnę: "Amela chodź, o czymś chyba zapomniałaś" Ona idzie i mówi: "ech...no tak, bo ja tu miasto robiłam" :-D, przeważnie jest tekst: "a pomożesz mi", mówię, wtedy, że ja nie pomagałam Jej robić bałaganu i sprząta, jak trzeba Ją pogonić zwyczajnie robimy zawody, ile czasu Jej zajmie sprzątanie, sama sobie ustala, że musi zmieścić się jak skończę liczyć do dziesięciu, a jak Jej pomagam (bo czasem się zdarza), to robimy wyścig- kto pierwszy, nie wiem jak Ami to robi, ale zawsze wygrywa, bo zbiera największą ilość zabawek na raz :-D:-D:-D

Do góry