reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majóweczki 2008

Dzis wstałam bardzo wczesnie jak na ostatnie moje wyczyny bo tesciowe mieli przyjechac bo jedna z druga tesciowa pojechały na szkolenie do Krakowa i nawet tam beda nocować razem:szok: oj tylko zeby sie nie nagadały za durzo o tym co nie trzeba ale obie w wysmienitych humorach to może dobrze bedzie :tak:

A za to moja dzidzia sobie zaspala i teraz dopiero wstala :-)

Tez mam takie pukniecia szybkie i miarowe najbardziej to tatus sie dziwil a to podobno dzidzia uczy sie oddychac i połyka wtedy te wody

reklama
hej wiecie co przejechalam sie na darmo narazie bo lekarz jest ale o 15 dopiero...:baffled::baffled::baffled::baffled: ale to nic i tak bede u lekarza tylko popoludniu..:tak::tak::tak:

:laugh2:Dzieńdoberek melduje sie dopiero teraz choć nie śpie od 8 00!!!Oliwierek mnie obudził ,ze jest głodny i mam mu szybko szykować goraczka narazie ustała zobaczymy do wieczora :hmm:.Oby było ok.nie musiałabym znów podawać antybiotyków a tego nie lubie wiadomo...:no2:.No u nas pogod się robi piękna a ja nie wiem czy mam wychodzić ale chyba można???Jak myślicie?:blink:Dziś pprzespałam pobiłam rekord i wiekszość nocy przespałam:rolleyes: gdyby tylko nie mój mężuś ,który o godz.4 00 zaczał sie krzatac i mnie obudził pamikował,że zaspał do pracy a w istocie godzine wczesniej sie obudził (chyba zegarka nie nastawił).

No patrze co tm na orum słychac.

witam :)
ale mi bylo ciezko dzis wstac :(
Aurelia jak nie czujesz ruchow dziecka to zjedz cos slodkiego i poloz sie na lewym boku.Powinien sie dzidzius w ciagu godziny uaktywnic.Tak mi moja gin mowila.Moje dziecko jest tak ruchliwe ,ze czasem to chetnie bym cos zrobila zeby ono sobie poszlo spac a nie tak harcowalo mi w brzuchu.
Czytalam ostatnio,ze wody plodowe maja smak zalezny od tego co jemy i ze czasem jak sa bardziej smaczne to dziecko ich wiecej polyka i stad ta czkawka.
Ola moze rzeczywiscie sprobuj wprost zapytac tescia czy czasem nie moglby Maksia wziac do siebie i sie nim zajac albo zawiezc lub przywiezc ze zlobka.Moi tesciowie zajmuja sie dwojka swoich malych wnukow i idzie im to bardzo dobrze,a tesc kiedys tylko raz w tygodniu na zakupy chodzil i tylko trawnik kosil i nic wiecej a teraz sie niezle zaangazowal odkad ma wnuki

Tak AURELIA jak wzrasta poziom cukru we krwi to ponoć dzidzia jest bardziej aktywna .Ale nie martw sie na zapas do 10 h jak sie nie rusza jest ok. tak mówi mój gin. ja miałam podobny problem z mc temu tez sie nie ruszała albo ruchy delikatne jak w 5 mcu

AURELKO nie martw sie brakiem ruchów dzieci maja swój rytm dnia i swoje godziny u mnie w dzień np.czuje takie tylko wypychanki i pchanie sie gdzieś pod żeberka a jak przychodzi noc to zaczynaja sie figle migle a brzuch warjuje mówie ci .Sma niedawno maiłam podobne obawy bo dzidzia sobie spała i spała....Dopiero mnie gin uspokoił,że do 10 h jest ok.dopiero po tym czsie mozna sie martwic a zreszta nie wiesz jak spisz czy dzidzia sie rusza:tak:;-)???A ona nie wie przecież ,że to noc proponuje dla rozwiajania watpliwości isć na usg jak tak zrobiłam i było ok:happy:.Też paniki nasiałam -no ale lepiej tak niz miało by sie coś niedobrego dziać no ja jestem dobrej myśli i nie martw sie pozdrawiam!!!:-)

Dzięki dziewczyny, już się mały obudził i cos tam miesza w brzuszku. Ulżyło mi, ale stresa miałam przez chwilkę.:baffled:

No i p strachu a nie mówiłam???:-DOj ,coś nam sie pogoda psuje a miałam zamiar pspacerować z Olim:no2:Ale jak nie bedzie padać wyjde i tak:tak::-D.No dosyć tego siedzenia .

Dzien dobry Majoweczki.

A ja chyba nadrabiam moja wczesniejsza bezsennosc i spalam dzis 12 godzin...

Teraz ide polazic z psem, bo slonko wyszlo, ptaszki spiewaja i jest naprawde wiosennie...

Tak piszecie o swoich badaniach usg i zaczynam sie zastanawiac, czy moj lekarz dobrze robi zalecajac mi usg tak rzadko... Ostatnie mialam ok. 22 tygodnia, a teraz powiedzial, ze kolejne to dopiero kolo 35 tygodnia ciazy...

Ola - Tescia faktycznie moze lepiej wprost zapytaj czy nie odebralby wnuka ze zlobka... podejrzewam, ze nie odmowi, a faceci faktycznie rzadko kiedy sami wpadaja na takie pomysly.;-)

Idziemy sie nawdychac wiosennego powietrza - dzidzia, ja i pies.:-)
Milego dnia!

reklama
Łaniu, nie martw się, z medycznego punktu widzenia zwykle wystarczają 3 czy 4 usg w czasie ciąży: jedno ok 12-14 tygodnia, potem połówkowe i jeszcze pod koniec ciąży (30 tydzień w celu oceny rozwoju dziecka oraz np. 38 tydzień żeby ocenić gotowość dziecka do porodu, jego wielkość). A że lekarze zwykle nie odmawiają robienia dodatkowych usg, to pewnie wynika z chęci dodatkowego zarobku a dla nas - z ciekawości.
Ja np. teraz pójdę na usg nie z konieczności ale już się nie mogę doczekać - chcę wreszcie poznać płeć! :tak:

Do góry