reklama

Majóweczki 2008

Witam ponownie, moje drogie wróciłam przed chwilą od gina i powiedział, że w I trymestrze oczywiście folik a dodatkowo zalecił magnez:tak:. Dzidzia ma 2 cm i pukało serduszko:-) byłam z mężem i każde z nas dostało zdjęcie, ale fajnie. Ciesze się że dzidzia zdrowa no i serce jakoś też mnie przestało boleć.
Nati, mnie pępek też pobolewał i stawał się "brudny" przeszło już, mam nadzieję że Tobie też, nie przejmuj się:tak:

reklama
Polka to switnie ze jest ok! Widze ze nie dawno wzieliscie slub i teraz fasolka w drodze wiec jestescie napewno bardzo szczesliwi!
Nati kwas foliowy to podstawa ! Powinno sie go brac jak tylko planuje sie ciaze.

Nati współczuje straty Mamy ale popatrz na to z innej strony że Mama będzie chronić Ciebie i Maleństwo i zawsze będzie przy Tobie. Trzymaj się i dbaj o Maleństwo ;-)

Dzięki dziewczynki za wsparcie. dzisiaj Wiktor przyjechał do domu od dziadków, byłam pewna że dam sobie radę z opieką nad Nim. Niestety po dwóch godzinach musiałam znowu zapukać do bram dobroci dziadków aby po Niego przyjechali. Poprostu nie miałam siły się Nim zajmować :wściekła/y: kręgosłup strasznie mnie boli.... Wiecie jakoś ciężko pogodzić mi się z faktem iż nie mogę zająć się swoim dzieckiem, to straszne uczucie. Tak bardzo chcesz łzy cisną się do oczu a ból odbiera Ci wszystkie siły:-(

witajcie dziewczyny! my również spodziewamy się drugiego dzidziusia ok.26 maja, w sam raz na dzień mamy :tak: nasz pierwszy synek, Kubuś skończył 6 paźdz roczek, jest najcudowniejszym dzieckiem pod słońcem (taak jak wasze oczywiśćie:))) ciekawi jestesmy czy teraz będzie córcia czy synuś, choć to dla nas zupełnie bez różnicy, ważne żeby było zdrowe!!! jak narazie zadnych przykrych dolegliwośći, choć z apetytem bywa różnie i podobnie jak z Kubą, słodycze odpadają :)) a może bliźniaki :))) bo przytyłam już pewnie z 5 kg a brzuszek mam jak w 5 miesiącu z Kubą :)))) pozdrawiamy wszystkie mamy i tatusiów, trzymajmy się ciepło i zdrowo!!!

Witaj majalan wśród majóweczek :tak::tak::-):-)

Witajcie majóweczki mam nadzieję że czujecie sie w miarę dobrze mnie dziś nawet mdłości nie męczą ale brakuje troszkę sił jednak to nic bo dziś piątek:tak::tak:Poza tym rano poczułam się zaopiekowana bo mężus zrobił mi śniadanko i jeszcze bułeczke do pracy fajnie tak:happy2::happy2:

IWONKO ja zapomniałam napisac oczywiście że kwas foliowy lykam ale slyszałam o zestawach witaminowych dla kobiet w ciazy i dlatego pytam o te witaminki ? Mi sie wydaje ze mdlosci powoli odchodza już z rana czuje sie w mire ale musze zjesc bułeczke w łóżeczku :-) i juz moge myc zeby bo wczesnij to była tragedia jak wkładałam szczoteczke do buzi

Witaj Majalan!:-)Gratuluje!Wstaw sobie suwaczki jak cos sluze pomoca:tak::-)A brzuch tez mam wielki juz,ciekawe jaki bedzie efekt koncowy:szok::-D:-D:-D:-D:-D
Puchatka to dobrze ze juz lepiej w sumie sie czujesz:-)Mezus kochany jest!:-)
Zwolinka nie obwiniaj sie,niestety nie mas sil i potrzebna jest ci pomoc przy dziecku,krzywda mu sie nie dzieje a ty tez musisz dojsc do siebie i dbac o siebie bo masz kochane drugie malenstwo pod sercem:tak::-)

A za oknem deszcz,deszcz,deszcz...........
wetter00009.gif

Nati ja przy pierwszej ciąży łykałam Elevit+ Folik a teraz łykam Centrum i tam kwas foliowy jst juz zawarty. Zapytaj lekarza co On Ci proponuje bo często ustala to lekarz po obejrzeniu wyników, pozdrawiam;-)

Nati tak sa witaminki,mi lekarz kazal jeszcze nie brac w pierwszym trymestrze.W poprzedniej ciazy tez bralam dopiero pozniej.....Mowil ze jeszcze nie potrzeba dziecku dodatkowych tabletkowych witamin a wystarczy jesc owoce i warzywa.

reklama
Dziewczyny kochane zalozcie sobie suwaczki,ja chetnie wam popmoge...

Jeden lekarz gin jak bylam na pierwszej wizycie tez mi kazal brac odrazu witaminy i wlasnie ELEVIT choc ja mu powioedzialam ze kupilam sobie PRENATAL to kazal mi brac i tak ELEVIT sklad jest inny faktycznie.A drugi gin ktory mnie teraz prowadzi kazal mi odstawic na razie witaminki a wyniki badan mam dobre.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry