• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Hej dziewuszki:)
Pomału nadrobiłam zaległości. U nas raz słońce raz deszcz. Mimo że nie wychodzę z domku to wolę jednak żeby słoneczko świeciło. I wiecie co... zauwazyłam, że jak jest brzydka pogoda i niskie ciśnienie to moja niunia też mniej się rusza. A gdy słoneczko świeci to kręci się niesamowicie :)

Fajnie, że poruszyłyście temat kosmetyków, bo sama się zastanawiałam co kupować. W sobotę moja mam była na zakupkach. Zauważyła sklep z ciuszkami dla bobasków więc kupila już wyprawkę szpitalną. Jeszcze pieluszki tertowe ma kupić:) Teraz zostało mi zrobienie prania ale z tym poczekam do maja.

Jakoś szybciej mi się teraz tyje. To już nie jest 0,5kg na tydzień tylko ok 1kg:szok: Jeszcze tyle tygodni przede mną. Jak tak dalej pójdzie to do 20kg dotrę:-(

Macie możę zaparcia. Ja od 2 tygodni zmagam się z nimi... Już nie wiem co robić. Pojawiły mi się cholerne hemoroidy. Na szczęście malutkie i nie bolące ale jak dalej będę miała kłopoty z wypróżnianiem to się w końcu powiększą:szok: Jadłam codziennie kiwi bo kiedyś mi pomagało na ten problem. Teraz niestety nie działa. Macie jakieś propozycje??

Co do płci to mam nadzieję, że u mnie pozostanie dziwuszka. Ginekolog pokazał mi cipciunię Zuzy ale zaczynam się bać czy się nie pomylił. Wolałabym mieć pierwszą dziewuszkę.
Ide do łóżka bo znowu mam problemy z oddychaniem.

Tak czerwony bedzie bo napoczatku chcialam niebieski ale jak zobaczylam na zywo ten czerwony taki zywy kolor to zrezygnowalam z niebieskiego... ale wozek jest super i przede wszystkim jest na mja kieszen bo nie jest drogi wszystkie czesci razem kosztuja 800zl:tak:

Macie możę zaparcia. Ja od 2 tygodni zmagam się z nimi... Już nie wiem co robić. Pojawiły mi się cholerne hemoroidy. Na szczęście malutkie i nie bolące ale jak dalej będę miała kłopoty z wypróżnianiem to się w końcu powiększą:szok: Jadłam codziennie kiwi bo kiedyś mi pomagało na ten problem. Teraz niestety nie działa. Macie jakieś propozycje??
Mi pomaga kawka z rana z mleczkiem albo sok pomaranczowy na czczo:-)

Apropos kosmetyków słyszałam, żeby używać wszystkich jednej firmy, by w razie jakiegoś uczulenia od razu wiedzieć, z jakiego powodu. To samo tyczy się proszków i płynów do płukania - wszystko jednej firmy. Ja jako niedoświadczona przyszła mama zacznę od nivea :happy:

Aniusia, no własnie wielu lekarzy sceptycznie podchodzi do uroseptu, ale moim zdaniem gdy się go przyjmuje długo, przez ładnych parę tygodni lub wręcz miesięcy, to on naprawdę działa!

Dziubek, ja na zaparcia stosowałam czopki glicerynowe. Można je kupić w aptece bez recepty. Doskonale pomagają też przy wypróżnianiu po porodzie, które stanowi okropny problem - przynajmniej dla mnie stanowiło!

reklama
Panna Migotka, wydaje mi się, że Nivea to dobry wybór. Proszek na razie kupiłam Lovela (jak mi się uda znaleźć to kupię Dzidziusia, a może spróbuję na maluszku Persil Sensitive, sama nie wiem!!), a płynu do płukania nie stosuję ani dla maluszka ani dla Maksa - dla odmiany dodatkowe płukania, żeby jak najmniej podrażniać skórę. Ale różne są "szkoły" ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry