reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Majóweczki 2008

Witam,ja dopiero teraz bo od 10 do 15ej bylam z dzieckiem na dworzu korzystac z tak pieknej pogody :) v Tearz dopiero bede jesc obiadek.Przynioslam tez sobie lozeczko drewniane ktore dzis rozloze :)Zaraz poczytam co u was nowego...
Kamilko jestem w szoku !!!!!!!!!!!!! Adas sliczne imie:tak::-)i problem z imieniem tez sie rozwiazal!:-p;-)

ide czytac dalej

reklama
Kamilko - najwazniejsze, ze wszystko w porzadku! No to Was corcia zaskoczyla.;-) Ale to tak jak lekarz mi mowil - dziewczynka nawet dopiero przy porodzie moze okazac sie chlopcem.:-D A przy chlopaku to juz pomylki praktycznie sie nie zdarzaja!

Mam nadzieje że moja córcia pozostanie dziewczynką. Zresztą 2 lekarzy potwierdziło to 4 razy, a na ostatnim usg lekarz pokazał cipeczkę i powiedział że na 99 % dziewuszka, więc chyba już się nie zmieni.
Kamilka
A tobie ile razy sprawdzał płeć?

ja drugi raz bylam na usg po potwierdzeniu plci ale w szpitaku mi nie powiedzialei dopiero teraz na tym kontrolnym ale tu to sama nawet zauwazylam zanim on powiedzial chlopak.. ale ja sie troche zalamalam juz sie nastawilam na dziewczynke tu w domu to jest szok!! najbardziej tesc zadowolony... i moj kuba to skakal z radosci w tym gabnecie jak poparzony z radosci!!! a ubranka to trudno oddam i zaczne myslec o chlopiecych..:-:)-:)-(

sama nie wiem co powiedziec... kiedy ja sie przyzwyczaje do tej mysli??
a najlepszy to byl lekarz bo stwierdzil ze ten lekarz co mowil wczesniej ze bedzie dziewczynka powinien teraz kase za ubranka oddac a my mu na to ze to pan.... hahahaha ale sie biedny wystraszyl i stwierdzil ze bije sie w piers za ten blad... ale KUKU :no::no::no::no:

Dziewczyny :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: bedzie chlopak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zalamka jajka jak nic i siurek duze!!!!!!!!!!!!!!
ze mna wszystko ok z dzieckiem tez jest glowka juz do dolu wazy 2100 termin mi sie zmienil a kwiecien ale i tak zostaje z wami..

Gratulujemy synka!!! :-D:-D:-D:-D:-D Przynajmniej nie macie już problemu z imieniem :-D:-D:-D

no fakt jesli chodzi o imie to faktycznie nie bedzie problemu... ale mi dziko nie macie pojecia ale nam numer nasz szkrab wywinal...:baffled:

A mam pytanie odnośnie tych kubełków do kąpania, jak dzidziuś ma niewygojony pępek to co wtedy, podobno nie można go zbytnio moczyć?
No tam nie patrza na pepek i normalnie dzieci kapia :tak:co kraj to obyczaj

Dziewczyny
który proszek jest najlepszy? Lovela, Jelp, Dzidziuś czy Bobas. Jak porównałam cenowo Bobas i Dzidziuś jest najtańszy i to sporo, ale czy wystarczająco spiera plamy i czy nie uczula? Macie jakieś info na ten temat.?
Czy Lovel czy Jelp czy Dzidzius one wszystkie maja malo tych detergentow i niestety nie dopieraja wszystkiego.

no to jestem uspokojona po lekarzu, dr stwierdziła ze ilośc rtęci z termometru nie może nic powaznego wyrządzić, chyba ze inhalacje bym sobie z niej zrobiła. i że dobrze zrobiłam że posprzatałam odkurzaczem bo bez przesady, drugą stroną nie wyleciała przez dwa filtry.
no to to mam z głowy,ale rtęciowego już nie kupię!!!!!!
dziewczynka potwierdzona :-):-):-):-)
wszystko dobrzem szyjka 1,5 cm zamknięta, mała główką do dołu i wazy już 2 kg :-D a ja nic nie przytyłam od 2 miesięcy :-( no ale mała rośnie.
no więc czekamy na Jagódkę!!!!!!!!!
Super Jagodka jest juz duza :-) i dobrze ze cie lekarz uspokoil co do rteci:tak:

Polka z tego co słyszałam, to źle że nogi czy ręce puchną, mi lekarka sprawdza to co 2 tyg na badaniu.:tak:
A to mój kotek, też sobie znalazła miejsce do spania, damesa.
Mnie tez lekarz patrzy na nogi i wogole pyta sie czy mi puchna nogi:tak:troche zaczynaja ale to jak duzo chodze i niec nie odpoczywam w dzien:sorry2: Ach te kotki,sliczny ja kocham te zwierzaki .

Dzisiaj teściówka dowiedziała się o drugiej dzidzi, mam to z głowy.
.
O a co tak pozno:confused: Nie chceiliscie jej sie wczesniej pochwalic :tak: i jak reakcja;-):confused::-)
Ja chyba sie kłade -kregosłup mi odmawia a za długo przy komputerze w takim stanie nie wytrzymam:no::no::no:.Zreszta powiedziane ,że ciężarówki moga max.przy kompie do 4h:tak:.Tak napisali kiedys w M jak mama.A tak sie zapisałam ,potem kąpiel ,że nawet kolacj nie zjadłam:baffled:sama sie dziwie zabardzo m\nie nie ssie to może i wytrzymam do rana???:confused:Myślę ,że tę noc prześpie jakoś i mały nie bedzie juz goraczkował inaczej czeka mnie jutro wizyta u doktor bo po co dziecko meczyc a i może sie z tego cos narobić:blink::-(.Bede dobrej myśli wieczorkiem miał juz tylko 37 nie dawałam mu nic przeciwgorączkowego na noc i może jakoś prześpi :sorry2:.Oj mi i tak sie już nie zdarzy spać 8h bez przerwy :sorry2:bo ja już mam nawet swoje godziny wstawania na siusiu miedzy 2-3 w nocy i nad ranem ok 5:30 jak w zegarku i przez to wstawanko jestem czasem niedospana w dzień :shocked2::-D

Hmmm 4 godziny dziennie ,to ja siedze wiecej o wiele wiecej :sorry2:
A jak dzis synek sie czuje? Zdrowka zycze:tak:

Tak to ja prałam w Dzidziusiu i byłam zadowolona :tak: Pierze moim zdaniem tak samo jak inne proszki dla dzieci, tzn. dopóki dziecię ulewa tylko mleczko jest ok a potem jak już je różności a szczególnie marchewkę, to żaden dziecięcy proszek tego nie ruszy jeżeli się natychmiast nie zapierze na mokro. Mozna w takiej sytuacji wyprać w proszku "dorosłym" a potem drugi raz w dziecięcym ale i tak często nie schodzi.

Polka, na opuchnięte nogi proponuję leżenie z uniesionymi nogami.

Buziaki dobrej nocy ja jeszcze pracuję, ale od jutra mam zamiar mieć większość spraw w odwłoku. Już nie mam siły.

Racja,marchewki czy nawet kupy czesto nie schodza i tez nie raz pralam najpierw w naszym proszku a pozniej dopiero w dzieciowym:tak:
To i ja się melduję jako druga :tak: Dzień dobry!

Kathy, jak się czuje Twój synek? Jak ma na imię?

Wczoraj popracowałam bardzo długo, dziś kończę to koszmarnie kobylaste zlecenie i zaczynam zwalniać tempo. Jutro pojadę sobie do ZUSu m.in. zorientować się jak wygląda moja sytuacja pod względem wypłat zasiłku gdybym poszła na zwolnienie, czy nic dodatkowo nie muszę składać itd.

Miłego dnia!
No i wkoncu zaczynasz zwalniac z ta praca,racja troche odpocznij bo juz nie dlugo bedziemy na dwoch obrotach latac:sorry2::-)

Pola, no to ambitny projekt dzis przed Tobą - a z czym będą pierogi?

:-D:-D:-Dwiem, nie robiłam pierogów z 1,5 roku. Na obiadek będą ruskie pierożki :-), a jutro kalafiorek, bo tak mi wczoraj Iwonka smaka narobiła.
hm ja tez uwielbiam pierogi,wogole wszystko co z maki,a kalafiorka ja zjadlam sama calego:-pprzepyszny byl:-)

Kamilka - normalnie szok :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: u Mnie za każdym razem jest potwierdzany synek i tak chcemy żeby zostało :-p

Tolka a co z badaniem serca u twojego malenstwa????

reklama
Kamilka - szok! Ale póki sie nie urodzi to przecież nigdy nie wiadomo co to będzie na 100%. Szybko się przyzwyczaisz, zobaczysz! A imię bardzo mi się podoba - Adam! Super!

u mnie trochę smutno dzisiaj. Moja siostra, która tez jest w ciąży - ma termin na lipiec - dostała dziś telefon z przychodni, że ma się stawić jutro do lekarza z uwagi na zły wynik cytologii. Przez telefon nic nic chciała jej babka powiedzieć więcej. Martwimy się trochę, bo zazwyczaj kiedy słyszałyśmy o takich historiach chodziło o jakieś stany rakowe :szok: Oby to były lepsze wieści....
A może spotkałyście się z czymś takim?

Do góry