reklama

Majóweczki 2019

Kari i misiactwo jestem dla Was pełna podziwu. Wszystkiego dobrego dla Was. Niesamowite, że jesteście takie silne, ze macie kolejne dzieci. Gratuluje i podziwiam, zdrowia Waszym dzieciom

reklama
Przykro mi się zrobiło, że (przynajmniej w moim przypadku) aby po ludzku człowieka potraktowano, bez poniżania, bez olewania, bez bagatelizowania sprawy, bez bezczelnych tekstów, trzeba za każdą wizytę płacić prywatnie. Juz chyba wolę wydać te 200/300 zł i nie denerwować się. Szkoda nerwów.

A z córcią zaszlam w ciążę w wieku 17 lat. Byłam pod opieką dwóch lekarzy w moim mieście, którzy nie wykryli wady. Nie mialam usg prenatalnego, nie mialam dokładnego polowkowego. robili je lekarze z mojego malego miasteczka. Dopiero, gdy usg uwidoczniło drobne zaburzenia rytmu serca pojechałam jeszcze wtedy z rodzicami do najlepszego lekarza, jakiego moglismy znalezc. 33 tydzień ciąży. "Owszem zaburzenia rytmu serca są, ale to nie jest problem tego dziecka. Głownym problemem tego dzieciaka jest rozległy rozszczep kręgosłupa..." i tak świat się zawalił. Usłyszałam że dziecko nie dożyje dnia porodu. Potem że będzie jak roślinka, albo że nir dożyje kolejnych lat życia.
Ale historia ma happy end, mam cud w domu, najgrzeczniejsza, najmadrzejsza i.najwspanialsza dziewczynkę :) Ma swoje problemy ze zdrowiem, nie chodzi, ale żyjemy szczęśliwie :)
Ale od tamtej pory jeszcze wiele razy się przekonałam, że każda diagnozę traktuje z przymrużeniem oka, najlepiej potwierdzam u innego lekarza.
Sprawdzam dokladnie, czytam, szukam najlepszych specjalistów. Taki już mam uraz...
Wow silna kobieta z Ciebie tyle przejść podziwiam naprawde

Hej Majówki,
Ja dziś mam dużo pracy. Robię dwa ciasta w tym tort i posilek, ale pogoda dopisuje wiec będzie ostatni grill. Poza tym to wczoraj przed snem próbowałam złapać serduszko dzidziusia bp mam już ten detektor. Wydaje mi sie, że na krótką chwilę załapałam jeopgo serduszko, ale nie mam pewności bo zaraz wszystko mi uciekło i już nie złapałam. Powoedzcie mi czy dzis tez moge sprobowac czy to za duzo bedzie?

Ann, ten monitor jest zupełnie bezpieczny także możesz próbować kwestia, żeby nie maltretować macicy za bardzo i nie naciskać. Ja dziś rano tez nie mogłam znaleźć i chwile mi to zajęło. Bawcie się dobrze dzisiaj. [emoji5]

U nas leniwa sobota póki co ale musimy coś wymyślić bo Olek się zanudzi. Pogoda średnia wiec jedynie jakaś atrakcja wewnątrz wchodzi w grę. Dalej nie mam apetytu a wy lepiej się już czujecie pod tym względem?

reklama
Dzieki dziewczyny. To wieczorem spróbuję ponownie jak dzień się skończy bo w trakcie czasu nie znajdę.

U mnie różnie z apetytem. Np dziś wstałam o 8. Po 9 wypiłam kawę i dopiero jem śniadanie. Ale jakby nie kawa to bym już padaka z głodu. Ale dużo produktów mi nie pasuje, a to te które nie koniecznie jadłam wcześniej teraz chętniej zjem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry