reklama

Majóweczki 2020

reklama
Użyję takiego argumentu :) myślę że ona jest tego świadoma i bardziej przemawia jej kobiecość w tym wypadku ale nie chciałabym żeby ostatnie dni prawdopodobnie ostatniej ciąży pamiętała jako smutek i zawód

Pewnie już za późno ale ja miałam cc w pierwszej ciąży tez z powodu długiej i zamkniętej szyjki. I to co mnie trzymało na duchu, ze nie dojdzie do niedotlenienia. Bo tego się najbardziej bałam z moimi predyspozycjami

Mnie dzisiaj wzięło na kebaba, chodził za mną 2 tygodnie. Dziw był ten dzień. Zjadłam sama, dużego. [emoji2960]
Wiecie co, a ja to jak dziecko… Mąż wyjechał w delegacje i zazwyczaj nie pozwalamy sobie na tak zwane niezdrowe żarcie… Nagle złapał mnie smak na coś tłustego i zamówiłam sobie Chamskiego hamburgera z frytkami + wrappa.
Niedaleko mnie jest knajpa która specjalizuje się tylko w hamburgerach z wołowiną… Gorzej niż prosie :))))
Z drugiej strony jestem szczupła ważę 52 kg tak mi przybędzie + kilka to też się nic nie stanie;))€

Czytałam że nie dają dziecka od razu . Czy to prawda ?
Nie dają, jak masz CC planowane to po wyjęciu dziecka kładą ci przy twarzy na chwilę. Potem zabierają na mycie ważenie i do sali noworodków a ty jedziesz na pooperacyjną. Na pooperacyjnej spędziłam 8h, córkę przynieśli mi trzy razy po około pół godziny żebym mogła ją nakarmić i z nią poleżeć. Ze znieczulenia wychodziłam kiepsko bo telepało mną jak narkomanem na głodzie przez godzinę, ale to się ponoć zdarza. Po ośmiu godzinach wstałam i poszłam już z córcią do sali poporodowej. Nie wiem jakie są procedury w innych szpitalach ale chyba nigdzie nie dają dziecka zaraz po operacji, zresztą jesteś kilka godzin do połowy bezwładna więc nie masz się jak nim zająć :(

reklama
Na 100 % u mnie będzie cesarka.
Co waszym zdaniem zyskamy a co stracimy razem z dzieckiem ?
Ha. Zyskasz miłość na całe życie :) stracisz za to swoją tożsamość. Wszyscy którzy poznają cię po urodzeniu dziecka będą widzieć w tobie mamę. Tylko starzy znajomi będą jeszcze patrzeć na prawdziwą ciebie ;) trochę to trudne ale dziecko to jednak wynagradza.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry