reklama

Majóweczki 2020

Ja przeziębiona, leżę w łóżku i bolem głowy i zatkanym nosem. A zaraz listopadowy weekend. Czy wasi mężczyźni byli z Wami na USG prenatalnym albo się wybieraja?
Moj w pierwszej ciąży byl ze mną zarówno na prenatalnych jak i polowkowych. Jak miał wolne to chodził ze mną też na normalne wizyty, zwykle mialam na każdej usg :)
Jak masz możliwość to jedź z mężem, dla nich to również duże wydarzenie :)

reklama
13 i czytałam, że w drugiej ciąży to możliwe od 16 tygodnia. Stąd moje pytanie

Ja w drugiej ciąży czułam lekkie ruchy od 12 tc, ale lekarka w Pl w 14tc (skorzystałam, że byliśmy tydzień w Polsce i byłam prywatnie u ginekologa) powiedziała, że nie ma szans poczuć ruchów tak wcześnie. Bardzo wyczulone kobiety ewentualnie z ciążą mnogą poczuć w drugiej lub kolejnej ciąży ruchy ok 15 tc reszta ok 17-19. Przy pierwszej ciąży między czuć ruchy 17-22 tc. I rzeczywiście jak poczułam w 17 tc to było zupełnie coś innego. Na pytanie co w takim razie odczuwam powiedziała, że to przez zmiany hormonalne w ciąży, rozciąganie macicy i zmienioną prace narządów w tym czasie można mieć takie odczucia. Podobno dziecko jest jeszcze na tym etapie zbyt malutkie i słabe, aby można było je poczuć. Ja jednak pomimo tego co usłyszałam lubiłam myśleć, że to ono.

Dziewczyny, chyba oszalałam, ale jestem pewna, że wczoraj i dzisiaj czułam ruchy dzidziusia. Po lewej stronie mniej więcej na lini majtek czułam łaskotanie i lekkie rozpieranie jak leżałam po zjedzeniu banana.
A który masz tydzień bo ja też czuje od kilku dni cosik. A dokładnie pamiętam jak było w poprzednich [emoji106][emoji4]
U mnie 13t5d
W pierwszej ciąży czułam po raz pierwszy w noc poślubna a 20 tygodniu
W drugiej 15-16
Teraz z bliźniakami może być jeszcze wcześniej
w kolejnych ciazach moze byc szybciej wiec to mozliwe jak najbardziej
Dużo zależy też od łożyska. Jeśli jest na tylnej ścianie, to ruchy można poczuć szybciej.

Ja w drugiej ciąży czułam lekkie ruchy od 12 tc, ale lekarka w Pl w 14tc (skorzystałam, że byliśmy tydzień w Polsce i byłam prywatnie u ginekologa) powiedziała, że nie ma szans poczuć ruchów tak wcześnie. Bardzo wyczulone kobiety ewentualnie z ciążą mnogą poczuć w drugiej lub kolejnej ciąży ruchy ok 15 tc reszta ok 17-19. Przy pierwszej ciąży między czuć ruchy 17-22 tc. I rzeczywiście jak poczułam w 17 tc to było zupełnie coś innego. Na pytanie co w takim razie odczuwam powiedziała, że to przez zmiany hormonalne w ciąży, rozciąganie macicy i zmienioną prace narządów w tym czasie można mieć takie odczucia. Podobno dziecko jest jeszcze na tym etapie zbyt malutkie i słabe, aby można było je poczuć. Ja jednak pomimo tego co usłyszałam lubiłam myśleć, że to ono.

U mnie 3 ciąża i bliźnięta więc jestem prawie pewna że to one [emoji4]

reklama
Ja byłam już na zakupach z moją małą. Rosołek dzisiaj na obiad ugotuję bo coś mi kichać zaczęła. Ta pogoda straszna.

Mnie na szczęście baby blues ominęło. Od pierwszej minuty byłam zakochana w synku i baaardzo szczęśliwa. Całymi dniami mogłam tylko patrzeć na niego.
Za to bylam strasznie nerwowa, wszystko mi przeszkadzało przez pierwsze tygodnie, czepialam się wszystkiego i wszystkich...
No to mogłaś mieć jednak baby blues :) Nie ogranicza się on tylko i wyłącznie do stosunków do dziecka, ale też do siebie, innych członków rodziny. Ja też w małej byłam zakochana i jej nie odrzuciłam, ale miałam problem z nastrojem właśnie.
Ja przeziębiona, leżę w łóżku i bolem głowy i zatkanym nosem. A zaraz listopadowy weekend. Czy wasi mężczyźni byli z Wami na USG prenatalnym albo się wybieraja?
Mój w poprzedniej ciąży był przy każdym usg praktycznie. Teraz idzie na UsG prenatalne i potem chce już chodzić na wizyty :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry