reklama

Majóweczki 2020

reklama
NT 2.4mm
Crl 66.0 mm
U mnie nt wyszlo 2.2 przy crl 59. Lekarz powiedzial wlasnie ze gorna granica i troche sie stresuje. Ale tez ciezko mu bylo dobrze uchwycic maluszka bo ciagle sie wiercil. No ale nie ma co sie na zapas denerwowac zawsze to w gracicy normy. Teraz tylko czekac do pelnego wyniku. Tam gdzie bylam jest to tak zrobione ze pelny wynik zawsze odbiera sie u genetyka dlatego tyle czekania.

Ma wszystkie uprawnienia z pewnością, prowadził nas w Invicta i wiele mu zawdzięczamy, ale ta jego mrukowatość jest czasem irytująca ;) Jak to mówiły panie z rejestracji: trzeba wiedzieć jakie pytanie zadać :)) On ma też prywatną praktykę czy chodzisz do kliniki?

O tak, ta mrukowatosc jest straszna. Nie jednokrotnie powtarzam pytanie "słucham, słucham?" hihi
A jak po 3wizycie zapytałam o coś co mnie nutrowalo, i rozgadal się tak, że nie odgrywał oczu od moich, to aż mi się głupio zrobiło hahaha jak nie on :)
Chodzę no przychodni ginekologiczno-polozniczej w Rumia biała-rzeka

Miałaś rano genetyczne? Wszystko w porzadku? :)
Ja ten swój wynik 1:2586, rozkminiam tak, że ustawiam obok siebie 2586 ciezarnych i co tyle kobietek jedno dzieciątko ma wadę genetyczną.. Więc nie ma co się zamartwiac
Wczoraj rano miałam USG genetyczne i wynik tego papp-a. Budowa dzidzi jest prawidłowa, przezierność karkowa 2,6mm przy CRL 72,4mm, kość nosowa widoczna. Ogólnie wszystko chyba w normie. Reszta trisomii 1:20000 tylko ta jedna 1:2141 i dlatego mnie to trochę zmartwiło, a lekarz nic mi nie powiedział na ten temat...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry