Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja też!i ja 23.05 [emoji173][emoji173][emoji173]
Na ul. Zieloną do Centrum do Baś-Budeckiej. Byłam już tam raz, babka oschła ale cóż. Ważne że tam się znają.A mogę zapytać do kogo do Łodzi ? Bo ja za 2 tyg też się wybieram na prenatalne do Łodzi
Noo u mnie było 3 cm rozwarcia jak już dali . A co do traumy itp. Bardzo indywidualna sprawa u kazdego.Z tego co pamietam znieczulenie mozna podać między 6,7 cm rozdarcia, później jest już za późno i nie zadziała, a jak wcześniej to zatrzyma akcję pogodowa w brew pozorom to nie jest taka łatwa sprawa ...
Ja rodzilam SN bez znieczulenia bo po prostu bylo za późno mlody tak się pchali na świat ze partie mialam co minute i dlatego peklam, ale po tygodniu juz szwy się rospuscily i nic nie ciaglo, teraz będę bardziej naciskać na znieczulenie bo wskazań do CC nie mam żadnych, a placic za to nie zamierzamale sam.porod expresem od odejścia wód do pojawienia się synka niecala godzina. Pozniej myślę że szycie mnie bardziej bolalo niz pord haha nie wiem dlaczego mam takie odczucia. Po godzinie kangurownia pepowina skonczyla tetnic mąż przecial, 10 minut urodzilam łożysko. A po chwili poszlam pod prysznic , dzidzie oddalam do położnych zeby się wyspać po 4 godzinach ja odebrałam i juz byla tylko przy mnie . Większa traumę mam po karmieniu piersią niz po porodzie .
Masz jakieś niemiłe wspomnienia czy tak na wyrost?Dziewczyny, ruszylyscie temat porodów, aż mi się słabo zrobiło. To jest moja największa trauma. Ciąża, okej, super, wspaniale, zniosę wiele. Ale na samą myśl o porodzie, jakimkolwiek, dostaje ataku paniki....
Bardzo dużo nas z terminem na 23. Ciekawe czy któraś urodzi wtedy.Ja też!
Na wyrost.Masz jakieś niemiłe wspomnienia czy tak na wyrost?