• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2020

Tak dziwna sytuacja, ze nawet nie potrafię się odnieść :(
Pani ginekolog też nie potrafiła się do tego odnieść, najpierw stwierdziła że moze ciaza sama sie wchlonela . Ale zostałam wysłana na pobrania krwi i 5000 hormon , zadzwoniła do mnie że jest za wysokie i że w piątek kolejna pobrania krwi i jeżeli nie spadnie to kolejne echo i zabieg . Jestem tym przerażona

reklama
Chciałbym iść prywatnie ale tu w Holandii nie ma takiej możliwości nawet żeby dostać się do ginekologa trzeba mieć skierowanie do szpitala .

Ojej. A tak ludzie narzekają na nasza służbę zdrowia.
Znaczy dobrze nie jest ale przynajmniej można się prywatnie umówić bez zbędnej papierologii.

Współczuje nerwow ale może to błąd sprzętu ;)

@blondynka28 pierwsza, obecna ciąża - brak starań, odstawiłam tabletki i po miesiącu już byłam w ciąży. Nawet nie zdążyliśmy do końca się z myślą o staraniach oswoić [emoji6]
W listopadzie skończę 30 lat.

Pani ginekolog też nie potrafiła się do tego odnieść, najpierw stwierdziła że moze ciaza sama sie wchlonela . Ale zostałam wysłana na pobrania krwi i 5000 hormon , zadzwoniła do mnie że jest za wysokie i że w piątek kolejna pobrania krwi i jeżeli nie spadnie to kolejne echo i zabieg . Jestem tym przerażona
Hmm jeśli mówi o zabiegu to trzeba się nastawić że nic z tego tym razem i ewentualnie miło się zaskoczyć. Mniej będzie bolało psychicznie jeśli faktycznie się okaże że nie tym razem.

Pierwsza ciąża udana po jednym cyklu. W wieku 25 lat. Druga ok 4 miesiące staran,choć w sumie ostatni miesiąc zupełnie odpuściliśmy, i poszło nie wiadomo kiedy [emoji854] wiek prawie 27.

Kobietki zdradzicie jak długo staraliscie się z mężem/partnerem o ciążę. I w jakim wieku. Czy wiek ma tutaj aż takie znaczenie wielkie aby zajść w ciążę w okolicy 35 roku życia. Tak głośno myślę.
Pierwsza stracona ciąża w 2014 w szostym cyklu, ciaza z synkiem w trzecim cyklu. Potem wpadka we wrześniu 2018, ciaza biochemiczna, następnie pierwszy cykl i w listopadzie ciąża, ale poronilam. Teraz w sierpniu zaszlam w pierwszym cyklu. Mam 35 lat.

Kobietki zdradzicie jak długo staraliscie się z mężem/partnerem o ciążę. I w jakim wieku. Czy wiek ma tutaj aż takie znaczenie wielkie aby zajść w ciążę w okolicy 35 roku życia. Tak głośno myślę.
Pierwsze w wieku 22lata, niespodzianka z podróży poślubnej hihihi
Drugie 29lat, 11miesiecy intensywnych starań
Trzecie 34lata, 6mc starań :)

Pierwsze w wieku 22lata, niespodzianka z podróży poślubnej hihihi
Drugie 29lat, 11miesiecy intensywnych starań
Trzecie 34lata, 6mc starań :)

AA i jeszcze między 1 a 2 ciąża niespodzianka, ale stracona w 8tc, miałam 25lat.
O Jasiem staraliśmy się 11 mc i w tym ostatnim miesiącu miałam angine 3tyg na antybiotyku, umieralam i z góry skreslilismy ten miesiąc,grudzień i kochalismy się dokładnie raz, i to był właśnie ten szczęśliwy raz :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry