reklama

Majóweczki 2020

reklama
Dzień Dobry, wczoraj rodzina męża się dowiedziała o ciąży. Rodzice i rodzeństwo zaskoczeni ,ale szczęśliwi.

W którym dokładnie tygodniu macie badanie prenatalne ustalone. ?Pytam bo myślę czy u mnie przed weekend listopadowym czy po. 28.10 wychodzi 11t 6 d, a 4.11 12t 6 d. Za dwa lub trzy tyg. Jestem ciekawa jak to u Was wypada, choć pewnie zależy od decyzji lekarza kiedy najlepiej wykonać to badanie. W środę wizyta więc nie będę już czekać w niepewności kiedy USG. Póki co myślę i analizuje.

Dziewczęta, dzień dobry!
Pytałam już raz, ale zapytam jeszcze. Jak z badaniami w I trymestrze? Robicie prywatnie i płacicie czy na NFZ?

Prywatnie więc płacę.

Hej. Ja właśnie czekam w kolejce do labo. Gin prywatnie ale, że pracuje w szpitalu i ma też wizyty na NFZ to mam badania na NFZ.
Swoją drogą masakra tak jak wszystkie nas poczytałam.. dlaczego kobiety w ciąży mają obawę żeby powiedzieć o tym szefostwu :/ Chory jest ten świat, że są to szczęśliwe momentu naszego życia a niestety - mamy jakieś nieprzyjemności z tego tytułu chociażby w pracy :(

Niestety taka PL. Ale też w prawie jest że przesłane L4 ciążowe z symbolem B jest równoznaczne z poinformowaniem o ciąży pracodawcę.

Dzień Dobry, wczoraj rodzina męża się dowiedziała o ciąży. Rodzice i rodzeństwo zaskoczeni ,ale szczęśliwi.

W którym dokładnie tygodniu macie badanie prenatalne ustalone. ?Pytam bo myślę czy u mnie przed weekend listopadowym czy po. 28.10 wychodzi 11t 6 d, a 4.11 12t 6 d. Za dwa lub trzy tyg. Jestem ciekawa jak to u Was wypada, choć pewnie zależy od decyzji lekarza kiedy najlepiej wykonać to badanie. W środę wizyta więc nie będę już czekać w niepewności kiedy USG. Póki co myślę i analizuje.

Badania prenatalna pierwsze miedzy 12-13 tyg musza być zrobione ja mam w 12tyg 3dniu.

Przeziębienie chtva odpuszcza. Tylko w nosie wierci.

Zdejmuję dziś hybrydy i na okres ciąży nie zakładam.

Powodzenia dla wizytujących.

A co do krwawień może być też od krwiaka więc nie ma co się bać. Będzie dobrze. Nie martwcie się wierze że każda z Nas do końca przetrwa i przytuli w przyszłym roku maleństwo.

ja robię równo za tydzień i to będzie 12t4d. A 2 dni później mam wizytę :)

Ja jestem zapisana na przyszłą sobotę, będę wtedy w tygodniu 11+6

A skad jestes? Ja mam do szpitala gdzie jezdze na wizyty na Nfz 30km w 1 strone, ale mysle ze i tak warto,jak pamietam ile kasy z corcia poszlo jak prywatnie wszystko robilam.
Obecnie Spod Krakowa. Ale u mnie w mieście nie ma dobrych lekarzy wiec ciaze prowadzę w krk. Prowadzil moja pierwsza ciaze, zreszta lekko patologiczna z uwagi na podejrzenie nowotwora i szczerze nie wyobrażam sobie żeby teraz prowadził ja ktoś inny. A Prenatalne tez robię prywatnie bo z tego co wiem to te na NFZ przeprowadzają młodzi niedoświadczeni specjaliści. Także zdecydowałam się na prywatne pomimo ze przysługuje mi na NFZ.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry