reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majoweczkowa lista imion naszych fasoleczek ...

Ja też uważam, że dwa imiona są ekstra i sama chętnie, urzędowo podaję dwa.
Mąż to już w ogóle się wścieka na samą myśl, że ktoś daje tylko jedno imię i neguje konieczność posiadania dwóch.

reklama
Nam drugie imię dla synka wybrała moja ukochana babcia, która nie żyje już 15 lat. Kilka dni temu przyśniła mi się i zapytała jak damy małemu na imię. Powiedziałam jej, że nie wiemy jeszcze, a ona na to "dajcie mu na imię Wojtuś". Oczywiście od razu nastąpił bunt z mojej strony, bo z tym imieniem mam złe skojarzenia. Więc babcia się rozpłakała i rozpłynęła.
Postanowiliśmy z Ł. że mały dostanie na drugie Wojciech w ramach kompromisu z babcią:) Tylko to pierwsze ciągle nas męczy. Miał być Piotr Mikołaj. Z drugim wyszło jak wyszło, a pierwszym wszyscy są rozczarowani... Więc Zostanie chyba ten Mikołaj, bo na Marcela nie mogę go namówić tak się uparł. A szkoda, bo to śliczne imię i każdemu się podoba:)

U nas nie będzie drugiego imienia dla małego :p bo tak się utarło że po dziadku miałby dostać jak to ma miejsce u rodziny mojego Ciacha, na ale jak pomyślę że to ma być Jacuś lub Bogusławik to powiedziałam że nie i już. Z resztą Gabriel jest wystarczająco super i nie musi występować w parze :p

Mój Synuś będzie miał Kacperek ;))) a wymyslił je tesciu po badaniach połówkowych jak maluch pokazał co chowa między nóżkami nad drugim w dalszym ciągu się zastanawiam ;P

A my już wybraliśmy imię, będzie mały Michałek. Chociaż szczerze, to imię wybrane jako najlepsza z możliwych opcji, takie w miarę neutralne i nie krzywdzące.
Bo gdyby była dziewczynka, to imię było od samego początku, jak wskazuje mój nick- Nina!!

reklama
Do góry