Hej, ja też mam 7 stycznia wizytę!

Nie wiem czy dowiem się wtedy jaka płeć, możliwe że dopiero na połówkowym, które będzie pewnie kilka dni później

. Bo mój lekarz to nie jest specjalistą do USG i ja tam nie wiem czy on to zobaczy

.
Co tam słychać majóweczki ? Dawno nie właziłam na forum
Już wszystkie czujecie ruchy ? Brzuszki się powiększyły ?
Ja czuję ruchy jakoś od 18 tygodnia

D. I to już takie konkretne (wszyscy pisali o jakichś motylkach, bąbelkach... a mały mnie zwyczajnie kopie

). Brzuch mi też się już zwiększył, i okazuje się że na razie mało przytyłam w ciąży, bo mój organizm ma duże rezerwy tłuszczu, więc się cieszę, bo myślałam że skończę jako wieloryb, a nie jest źle!

).
I z niusów w końcu powiedzieliśmy naszym rodzicom o ciąży i rodzinie ogólnie, więc już jest fajnie

.
Teraz taki problem że wrócę za tydzień na uczelnie po przerwie świątecznej, i coś czuję że mój brzuszek już będzie widać... stwierdziłam że nie chcę go ukrywać, ale niech się jeszcze trochę powiększy, żeby było widać że to ciąża

. Bo co z tego że ukryje, jak każdy będzie wiedział że jestem w ciąży, jeżeli już nie wiedzą

.
No, i ostatnio byłam dwa razy na rowerze, w tym raz za długo i za intensywnie, no ale nic się nie stało... troszkę zmarzłam, troszkę się zmęćzyłam, ale nie czułam się źle

. Ale dziś coś czuję jakbym miała byc chora, i mam nadzieję że będzie ok, bo nie chcę żeby mały cierpiał

.
Teraz zabieram się niedługo za jakieś ćwiczenia dla ciężarnych. Znacie jakieś ćwiczenia na wzmacnianie mięśni ? Bo aerobik mnie nie interesuje

.
gwiazdeczka - nie przejmuj się, zapytaj się w styczniu swojego lekarza. Poza tym jestem przekonana że nie każde mleko niepasteryzowane zawiera listeriozę

. Będzie ok na pewno

.