• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

reklama
Dziewczyny jak tak czytam to dopiero sobie uświadamiam, że mój mózg odsuwa myśl o porodzie, bólu, problemach. Na razie nasuwają mi się same pozytywy ...

Ewe1985 planuje rodzic na Kopernika, bo u mnie w rodzinie same ciezkie przypadki. Nie bede Was straszyc, wiec opowiem po naszych porodach ;). Z dzidziusiami wszystko bylo dobrze tylko z mami nie tak. W Zeromskim jest podobno swietna polozna laktacyjna, ktora jest jednym z najlepszych specjalistow.

CzekamyNaIgorka najwazniejsze, zeby sie nie poddawac, bo nie zawsze karmienie przychodzi samo i trzeba sie niezle nameczyc.
Podobno wazny jest kontakt "skora do skory", ktory nie powinien byc nawet na chwilke przerywany. Ma on podobno duzy wplyw na laktacje, ale w szpitalach nie zawsze go przestrzegaja.

Jaranti ja tez odsuwalam, ale jestem nastawiona, ze jest to nieuniknione a bol jest do przezycia ;). Tak sobie to tlumacze. Zreszta chcialabym nie.brac znieczulenia i skorzystac z niefarmakologicznych metod bolu, ale jak to wyjdzie w praniu to sie okaze.
Porod jesli jest sn jest to proces naturalny a nie operacja :D.

Musze sie i ja wypowiedziec w sprawie porodu. ..rodzilam dwa razy sn i dziekuje teraz niech mi daja znieczulenia i zastrzyki z petydyna i biore gas i wszystko co sie tylko da ...nie chce cierpiec jesli nie musze :P sorry ale to mohe zdanie i nie rozumiem kobiet ktore chca rodzic naturalnie naturalnie chyba ze lubia ten rodzaj bolu :O dla mnie to masakra godzinna

Jaranti - a ja mam wrecz odwrotnie nie potrafie cieszyc sie ciaza bo mysle porod bol straszne cierpienie kilka godz i jestem taka przerazona tym ze masakra a bede rodzic poraz 3 i nadal sie tak boje jak przy kazdym :-(((

Mamusia Blaneczki ale kazdy ma inny prog bolu. Sa kobiety, ktore az mdleja zanim zacznie sie druga faza porodu, a sa kobiety dla ktorych urodzenie dziecka to jak zrobienie dwoch przysiadow. Tak naprawde zadna z nas nie wie co nas czeka i jak organizm sie zachowa. Mozna urodzic pierwsze dziecko i miec super porod a drugi jest fatalny i na odwrot. Ja jestem dobrej mysli i bede probowac normalnie a tez moze sie okazac, ze bedzie wskazanie do cc, bo dziecko sie nie obroci. A moze byc tak, ze jak tylko przyjade do szpitala to bede blagac na kolanach, zeby mi znieczulenie dal :D.

Zgadza sie ja dwa mam za soba i porod po 12h ostatnie 6 h masakra ze parapety moglam grysc i bole krzyzowe i bole brzuszne wiec wiem jak kazde smakuja..dotego drugi porod tak dlugo wstrzymalam sie z pojechaniem do szpitala spowrotem ze prawie Jess urodzilam w aucie bo tak odsylaja tu do domu jak nie masz regularnych a moj organizm nigdy nie ma rwgularnych skurczy ;( a woda odchodzi przy rodzeniu ;-/ porazka

reklama
Tez tak myslalam ale u mnie sie to nie sprawdzilo jedynie wiem co mnie czeka i jak to wyglada wszystko :-// przy 1 nie peklam ani nic a przy drugim mialam 3 szwy na zewnatrz ....dlatego teraz marze o cesarce i moze o sterylizacjii chociarz moj mowi ze to zrobi ?!;-/ i nie wiem czy ufac ;P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry