reklama

Majówki 2014

Witam :-D

ja dziś po wizycie u swojego gin w IMID ;-)
wszystko dobrze, ale potwierdzono to co powiedziano w niedzielę na izbie - rodzić jeszcze nie będę ;-)
więc sądzę, że wszystko będzie terminowo. :-)

dziewczyny też się boję tego bólu porodowego. niby słyszałam opinie, że jak ktoś ma bardzo bolesny okres (a ja taki miałam od zawsze) to poród będzie łagodniejszy - ale nie chce mi się w to wierzyć. :tak:

boję się też pierwszych dni, chwil po porodzie. będę rodziła w IMID - a tutaj położne nie pomagają przy żadnych kąpielach itp, od początku dziecko z mamą. boję się, że sobie nie poradzę, bo to będzie mój pierwszy kontakt w życiu z małym dzieckiem, w rodzinie ani u koleżanek nie było możliwości podpatrzenia jak to jest :-) tego się chyba najbardziej boję :-)

reklama
milenko, właśnie nie mam tam lekarza prowadzącego i z tego tytułu mam "problem" z zapisaniem się na kontrolne KTG w IMiD.
Na chwilę obecną na KTG jestem zapisana na Karowej (wczoraj miałam robione 1 KTG). Jak się okazało, na KTG powinnam już chodzić od 34 tc ponieważ jestem na insulinie. Więc z poślizgiem o jeden tydzień jestem na KTG, a gdybym "czekała" na łaskę IMiD to nadal nie miałabym KTG. O USG to nawet już nie wspomnę.
Dla mnie to jakaś żenada, bo jestem osobą ubezpieczoną i moje składki idą na cały NFZ a nie na konkretny szpital. Także teraz to ja już nic nie wiem. Moja Diabetolog chce żebym nie wypisywała się z programu i rodziła w IMiD bo maleństwo wtedy otrzyma krew pępowinową, natmiast nie mam pojęcia jaka jest opieka na Karowej w zakresie opieki nad maleństwem po porodzie. Czy tam też badają dziecko pod kątem niedcukrzenia? Nie wiem. No i jeszcze mi doszedł ten zakichany paciorkowiec...masakra. Niby końcuwka ciaży a same kłody pod nogi.

Dziewczyny
jak to jest z tym paciorkowcem? Teraz powinnam jakiś antybiotyk dostać? czy czeka się do porodu i przed samym porodem podają antybiotyk?

anitajas - mi też wyszedł ten paciorkowiec. lekarka wpisała mi, że go posiadam, na pierwszej stronie karty ciąży no i ponoć przy porodzie mam dostać antybiotyk. co do ktg to u mnie zarówno jak i lekarka jak i lekarz wykonujący usg pomylili się z wodami płodowymi, nastraszyli mnie, że mam ich mało i migiem na izbę przyjęć. na izbie przyjęć stukali się w czoło można powiedzieć :-) bo wszystko było idealnie, książkowo usłyszałam. ;-) no ale tak już kazali mi kontrolnie przyjezdzac do nich na ktg i za każdym razem potwierdzają, że jest w porządku :-) najgorszy był pierwszy dzień, byłam taka wydygana tym co mi powiedziano a jeszcze na izbie czekaliśmy z mężem 5 godzin :-D

milenko, eeee to lepiej, że się pomylili w tą stronę niż mieli by się pomylić w drugą stronę i coś zbagatelizowaź ;) Fakt, faktem strachu musieliście się najeść co nie miara. Współczuję. No i to czekanie na IP aż 5h to jakas masakra! Bosh...czy my naprawdę jesteśmy w 21 wieku?

milenko moja koleżanka rodziła 3 córy w IMiD i nie da powiedzieć złego słowa na personel, wg. niej położne tłumaczą, pomagają przy dzieciach. Kolejna znajoma, z którą widziałam się w poniedziałek też tam rodziła i potwierdza te opinie, więc może nie jest tak źle z tą opieką ;-) gorzej z socjalem: małe porcje, więc przydaje się jakaś wałówka z domu; trzeba mieć swoje sztućce, kubek, talerzyk etc.
A oczekiwanie na izbie przyjęć to faktycznie rzeźnia :-(

milenka - nic się nie martw - u mnie w rodzinie też nie było dzieci... a małą od samego początku po prostu wiedzialam ... i jak nosić, i przewijać czy przekręcić się z nią na drugi bok - do karmienia. Sama zobaczysz, nie ma opcji że nie dasz rady. Zresztą niech wypowiedzą się dziewczyny, które mają już dzieci :happy2:

Witam :) pogoda szara nic sie niechce :)

MonikaZgierz dziekuje za te kostki lodu :) ale niewiem czy sprobuje :) na jedna mysl mi strasznie zimno sie robi brrrr

Readerle ja w pierwszej ciazy tez pilam ten sok litrami i nic (nawet niemialam pojecia ze on ma taka dzialalnosci), wczoraj wlasnie o tym rozmawialam ze znajoma i muwi ze ona w pierwszej ciazy tez niewiedziala i spozyla i dostala strasznych skurczy :O :O niewiem od czego to zalezy

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
ImageUploadedByForum BabyBoom1398864436.647934.jpg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1398864436.647934.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1398864436.647934.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 67

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć