reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

WICHURKA my karmimy hipp bio combiotik bo bebilon mojemu nie służył. Ja jestem zadowolona maly ladnie je, nie steka tyle i kupska sa 2 czasem 3 zolte i luźnejsze (sory za opis) czasem nawet nie wiem kiedy zrobi. Wczesniej sie prezyl, stekal, robil sie bordowy i plakal.
3 dni juz z malym nie wychodzilam bo wieje jak diabli, tylko dzis na szczepienie. Juz chyba wole te upaly. Moj juz wyrasta z 62 a myslalam ze lato przesmiga w tym rozmiarze a tu kurcze znow trzeba kase wydac.
Uzywala któras z was jako antykoncepcji pierscienia?

reklama
Dziewczyny zapomniałam wam napisac pilnujcie zeby dzieci nie spaly na jednej stronie. Dzis w przychodni byl maluszek i mial tak strasznie jeden bok główki odgnieciony, az mi go szkoda bylo. Takim maluchom to bardzo szybko sie glowka deformuje.

truskaffka ja używałam pierścienia, przez parę lat, byłam b. zadowolona, nie zaobserwowałam żadnych zmian, nie wyjmowałam do zbliżeń, w ogóle nam nie przeszkadzał, miałam nadzieję, że teraz będę mogła znowu go używać, ale chyba dopóki karmię to muszę coś innego, bo on chyba ma 2 hormony a można 1, lekarz proponował mi wkładkę hormonalną, ale ja mam opory etyczne, tabletek nie mogła mi przepisać, bo miałam się wybrać do psychologa i istniało ryzyko jakiejś terapii farmakologicznej, na razie zaufamy lateksowi, ale chętnie posłucham innych na co się decydują.

A co to jest ten pierścień, bo nie wiem czy znam :p.
Wy tu o antykoncepcji a ja jak nie skoczę z mostu w ciągu kilku dni to będzie sukces! Już mam dosyć i nie wytrzymuję psychicznie! Nie dogaduję się z mężem odkąd mała się urodziła. Mała ma różne dni i nie zawsze jest super słodko. Ja jestem niesamowicie zmęczona i boli mnie kręgosłup. Już nie mówiąc o tym, że teście mnie wkurzają. Siedzę sama całymi dniami i nie mam nawet jak z małą wychodzić na spacery. Nawet mi się na forum nie chce zaglądać ani pisać :'(.

Truskaffka dzieki za odpowiedz. Spróbujemy teraz w takim razie tego hipp bo na razie jest tak jak opisujesz: prezenie sie, bordowa sie robi i stęka jak chce zrobić kupkę.

Iza marta nie mysl sobie ze u mnie tak wesolo i sexuje sie na okraglo. Na razie mysle a praktyka potem. Hi hi na razie to tampona bym se nawet nie zapodała. Kochana przy pierwszym dziecku najgorzej przy kolejnych nie bedziesz myslala o rzucaniu z mostu tylko delikatniej zatkasz uszy i udasz ze nie slyszysz.

Truskaffka oj staram się udawać, że nie słyszę i wyłączać, ale czasami już nie mogę psychicznie.
Hahaha ja się nie depilowałam od porodu, bo się boję...już nie wspomnę o innych rzeczach :p. Z mężem to seksu chyba nie będzie do końca życia jak będzie mnie tak wkurzać. Pozamykam się na wszystkie sposoby, albo kochanka znajdę, bo szkoda nie mieć seksu do końca życia :p.

Moja teściowa ciągle wydzwania i mówi, że tęskni za mała. Strój na chrzest jej kupuje pomimo tego, że nie chcę. Dziecko ma miesiąc a nie widziała jej 3tygodnie, bo jej się przyjechać nie chciało a mieszka w tym samym mieście. Do drugiego wnuka od urodzenia latała jak szalona i ani raz nie zdarzyło się, żeby tyle go nie widziała. Nawet jak pojadą na wakację to się widzą. Potrafi zadzwonić i gadać jakieś głupoty typu czy dziecko zadbane...gdyby przyjechała to by sama zobaczyła. Choć jak to słyszę to się cieszę, że nie przyjeżdża :p.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej hej!
Moja córa kończy dzisiaj 4 tygodnie i byliśmy z nią na pierwszej wizycie u pediatry. Waży już 3700g (i dobrze bo za 2 tyg szczepienie a dziecko musi ważyć przynajmniej 4 kg). Opowiedzieliśmy o naszych problemach brzuszkowych i mała sama doktorowi zaprezentowała prężenie się przy kupie. Lekarz stwierdził, że to prawdopodobnie nietolerancja laktozy i w związku z tym mam od dzisiaj eliminację nabiału. Coraz mniej rzeczy mogę jeść i odczuwa to mój organizm bo zmniejszyła się produkcja mleczka. Muszę się dopajać koprem włoskim żeby starczyło mojemu głodomorowi. Do tego mamy dalej stosować Espumisan ale w większej dawce. Mam nadzieję, że będzie chociaż lekka poprawa bo na razie jest masakra. Każdego ranka i od ok 18.00 do 21-21.30 jest cyrk. No i przy karmieniach. Pręży się, stęka, płacze, wierzga nogami, macha rękoma i głową, sama sobie wyrywa sutek z ust. Usypia tylko przy piersi więc możecie sobie wyobrazić jak ciężko jest żeby usnęła przy takich atrakcjach :dry:

Dzisiaj przyszła do nas chusta. Jutro pranie i będziemy się uczyć i testować :-)

Do góry