reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majówki 2014

Milenka my juz po badaniu.Mala jadla godzine przed wizyta i nie bylo problemu-tylko ze ja karmienie piersia.Wszystkie narzady w normie :)

reklama
Asia - ja kładę co najmniej raz dziennie na jakieś dwie godz, znaczy jak zaśnie to aż się obudzi. Jak mały ma zły dzień, czyli dość często, to nawet więcej bo na brzuszku szybciej się uspokaja. I lepiej bąki puszcza co mu bardzo pomaga:)

Asia ja klade ale moj maly tego nie kocha. Jak go brzuszek boli jedynie lubi i wtedy usypia, a tak normalnie to na 10 min pozwala a potem ryk. Podziwiam cie bo musisz byc bardzo silną kobitka. Sama z tyloma problemami, wiem ze rodzice ci pomagaja ale to nie to samo i to takim trudnym okresie dla kobiety jak polog. Szacun ogromny. Kciuki za corcie i powodzenia.

Ja dzis jakas nie do zycia, lenia mam. Jedyne co zrobilam to z malym na dwor wyszlam. Pranie straszy sterta do prasowania, suszarka z kolejnym czeka, gary w zlewie, zmywarka pelna, podlogi tez wiele do zyczenia pozostawiaja a ja siedze i czekam. Tylko na co......

Hej a my mamy usg brzuszka i główki 1 lipca. Dostaliśmy, gdyż maly, z uwagi na makrosomie (czyli duży płód) miał skierowanie do poradni patoligii noworodka, a tam dają tak profilaktycznie. A wczoraj byłam z Igorkiem u pediatry z uwagi na problemy brzuszkowe, dostaliśmy Debridat i rowniez skier na usg brzuszka. Daję mu to od wczoraj i też nie wiem czy to przypadek, ale nie krzyczy z bolu tak jak to bylo do tej pory. Jest za to bardzo niespokojny, mało śpi, chce być ciągle na rękach... I oczywiście mama ma się ciągle bujac a wręcz skakać :) Mam nadzieję że wytrzyma to moja rana po cc :)
A co do kladzenia na brzuch, to mój w dzień inaczej nie śpi, tylko na brzuchu. Jak go położę na plecach to śpi max 15 minut, a na brzuchu zdarzy mu się nawet 2,5 godziny. W nocy za to śpi ladnie na pleckach. Oj dziwne to moje dziecię :)

Ostatnia edycja:
Kasia.artwik a moze to skok rozwojowy ile ma tyg maly?
Iza marta jak go klade do spania to sobie rozklada na bok jedna a druga pod glowka jak po to zeby lepek podnosil to podginam pod piersi i przed soba ma.

Kasia pierwszy skok rozwojowy to 5 tygodni. Co do tej wagi moj tez wazyl ponad 4 kg a nikt mnie nigdzie nie kierowal, a czemu by tak bylo:confused:

Heh jak go kładłam to nóżki miał bardziej podkurczone :)

Załączniki

• 1403721025925.jpg
    1403721025925.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Do góry