Szuszunia
Fanka BB :)
Pytasz o ubezpieczenie dodatkowe?
Jest 9 miesięcy karencji (chyba wszędzie). UWAGA - wyjątek w przypadku ubezpieczeń zbiorowych - jeśli firma zmienia ubezpieczyciela grupowego, nie ma żadnej karencji.
minimum 9 miesięcy karencji. a kolejny wyjątek: gdy firma pierwszy raz podpisuje umowę z danym ubezpieczycielem grupówki czyli firma decyduje się na grupówkę i jest to nowy produkt dla niej (nie u każdego ubezpieczyciela) oraz gdy zaczynamy nową pracę i "piszemy się" na grupówkę w tej fimie (też nie u każdego ubezpieczyciela).
ehhh... pamiętam... jak odprowadzałam składki na grupówkę sobie i mężowi, ja darłam się na porodówce a mężowi wpłynęło 2 albo 3 tys za urodzenie dziecka
się chłopina namęczył ;-) (no fakt mi też przelali ale trochę bardziej się namęczyłam)
) i czuję jak mi kamień z serca spadł, a raczej runął na ziemię
Ryzyko poronienia po skończonym 12 tygodniu spada drastycznie. Lekarz wczoraj mnie uspokajał, z resztą dzidzia bawiła się w brzuszku w najlepsze, więc wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują, że najgorsze tygodnie już za mną i powoli wkraczam w 2 trymestr (no, niby jeszcze 2 tyg, ale to już przecież tuż tuż). Aaaa - i wyczytałam dzisiaj w necie, że od połowy 13 tygodnia zaczyna się 4 miesiąc ciąży, a to już brzmi dumnie: "Jestem w 4 miesiącu ciąży