• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

Ja zdecydowalam sie zrobic na obiad gulasz z makaronem i niech sie dzieje wola nieba:-p
Jeszcze 20 min i uciekam do domu:tak:

Natuszka
a to makaron z samymi warzywami? I to sie zapieka? Sorry, ze pytam, ale smaka mi narobilas:-)

reklama
Bardzo prosto, gotujesz makaron, warzywka na patelnie z przyprawami jakie lubisz,;-) niech to się chwilę podsmaży, do tego trochę śmietanki 30% wlewasz,;-) czekasz, aż się zredukuje i gotowe.

Ta śmietanka dodaje tej potrawie lepszego smaku, moim zdaniem, także polecam. :tak: Smacznego. :-)

bajka07 pytasz o witaminy, ja pisałam wcześniej że biorę DHA które się odbija rybą, ale znalazłam na to sposób - biorę je na noc. Konkretnie to prenatal z DHA jest najtańszy i ma najwięcej tych kwasów, oprócz tego oczywiście biorę witaminy też Prenatal, wczęsniej Prenatal z Jodem, teraz Prenatala Classic ponieważ dostałam masę próbek tych tabletek i są ważne do maja (te classic są substancjami anty mdłości,więc dobre na sam początek ciąży)

WICHURKA a jak serniczek??

LENA najważniejsze to płacić paypalem ;-) sporadycznie kupuję na ebayu :tak: ;-)

już umieram :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: szykuję się do pracy i do wyrka ... przespać ból i tyle ;-) chłopcy na treningu Mrówka ;-) oczywiście myślałam, że apap mam, a nie mam :no: mam tylko ten w granulacie, ale wolę go na noc zostawić, bo jak w nocy mnie zbudzi ból, to szybciej to cudo zadziała ;-) tak więc chłopcy mają mi apap kupić ;-)

mykam :tak: i mówię do jutra ;-)

Dzis czeka mnie chyba wczesne spanko bo jestem wykonczona i spiaca:/

Dostalam zaproszenie na polowkowe usg 7 stycznia :) ciesze sie, ze wiem, a z drugiej strony jeszcze tyle czekania :/
Obiad sie robi, ja odpoczywam :) posprzatalismy konserwatorium :) krok po kroku i wszystko bedzie wysprzatane na swieta :):)

Lena nie boj sie ebaya, plac paypalem i czytaj opinie o ludziach, ktorzy sprzedaja. Ja moja suknie slubna kupilam na ebayu, nowke, przyszla z Tajwanu :D
Asku biedna jestes z tym bolem glowy :*

Witajcie... ja na nospie, magnezie i duphastonie... brzuszek zaczął mi się napinać i robić taką całkiem fajną ale niebezpieczną piłeczkę... do tego dokładam meliskę, którą zaraz zaparzę i dolce for niente... czyli lezenie przed TV... no ale cały czas nie można jak się ma 5 letniego rozrabiakę i 7 letnią ambitną drugoklasistkę...;) W dodatku najadłam się dziś frytek... były przepyszne... marzyłam o nich od 2 tygodni.. a teraz... czuję ze ta melisa jest konieczna ;) Dobrego wieczoru i nocki!!

Czeeeeeść Kochane!!!! :cool::-):-)

Jak dobrze móc znowu do Was zawitać. Przez te przerwy chyba nigdy już się nie "wbije" w temat tak jak wcześniej, ale mam nadzieje że mnie jeszcze pamiętacie :happy2:

Wczoraj o 12 wróciłam do domu po ponad tygodniowym pobycie w szpitalu. Trafiłam tam z koniecznością zdjęcia pessara - wdała się jakaś infekcja, oj nieprzyjemne...
Ledwo zdjęli, po dwóch dniach szyjka była już prawie całkiem zgładzona, jakieś skurcze... nic nie czułam, ale cały czas podawali mi leki rozkurczowe i antybiotyki dowcipnie :dry::dry: Założyli szew i teraz bezwzględny nakaz leżenia (gdyby to było takie proste przy 3 latku)... Na szczęście mąż pomaga jak może, więc będę mogła relaksować się całymi dniami.

Maluszek wczoraj podczas USG miał 17,2 cm, więc jest troszke przydużawy :-p Brzuchol mam jak piłka (pochwalę się w odpowiednim wątku) i powoli zaczynam się kulać niczym foka.

Mam nadzieje, że teraz to już (odpukać) nic się nie wydarzy i jakoś wytrzymamy w dwupaku byle do 36 tc... :happy2::happy2:

A co u Was? Jak się czujecie? Jak samopoczucia? Jak rodziny, mężowie, dzieci? Maluszki kopią?
Stęskniłam się za Wami.. :-)[/QUOTE
Straciatella, witamy po długiej nieobecności:tak: Biedulko, ciągle masz jakieś szpitalne przygody. Ale grunt, że z maluchem wszystko dobrze.
Witajcie... ja na nospie, magnezie i duphastonie... brzuszek zaczął mi się napinać i robić taką całkiem fajną ale niebezpieczną piłeczkę... do tego dokładam meliskę, którą zaraz zaparzę i dolce for niente... czyli lezenie przed TV... no ale cały czas nie można jak się ma 5 letniego rozrabiakę i 7 letnią ambitną drugoklasistkę...;) W dodatku najadłam się dziś frytek... były przepyszne... marzyłam o nich od 2 tygodni.. a teraz... czuję ze ta melisa jest konieczna ;) Dobrego wieczoru i nocki!!
Chyba na prawdę te twardnienia to nasza majówkowa przypadłość. Coraz więcej nas z tym...

Bajka07 ja biorę prenatal DHA ale ja sie po nim dobrze czuje, nic mi sie nie odbija, oprócz tego biorę jeszcze witaminy Pharmaton Matruelle i chelamagB6.

Aśku dziekuje za pamiec i zyczenia :)
O, ja chyba też sobie ten prenatal zakupię. Kupujecie stacjonarnie dziewczyny, czy przez internet?

Ostatnia edycja:
reklama
Bajka07 ja biorę prenatal DHA ale ja sie po nim dobrze czuje, nic mi sie nie odbija, oprócz tego biorę jeszcze witaminy Pharmaton Matruelle i chelamagB6.

Aśku dziekuje za pamiec i zyczenia :)

bajka07pytasz o witaminy, ja pisałam wcześniej że biorę DHA które się odbija rybą, ale znalazłam na to sposób - biorę je na noc. Konkretnie to prenatal z DHA jest najtańszy i ma najwięcej tych kwasów, oprócz tego oczywiście biorę witaminy też Prenatal, wczęsniej Prenatal z Jodem, teraz Prenatala Classic ponieważ dostałam masę próbek tych tabletek i są ważne do maja (te classic są substancjami anty mdłości,więc dobre na sam początek ciąży)

dziękuję dziewczyny :)
WICHURKA zapomniałam napisać najważniejsze :) Wszystkiego naj naj najlepszego :) zdróweczka i szczęśliwego rozwiązania :)

niedawno wróciłam od koleżanki i wiecie czego się dowiedziałam? zmienili jej termin z 1 czerwca na 29 maja :) także kolejna Majóweczka :)
a do tego powiedziała mi gdzie fajne i tanie ciuszki kupić, ona ma już 8-letniego synka więc bardziej obeznana niż ja :) ale pogadałam... och :) a brzuch ma już taki duży, a ja... sporo mniejszy od niej, a niby mam termin na 23.05.14, no ale się nie będę przejmowac, ma czas, zeby urosnąć :)
ale ten bigos to nadal bym zjadła :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry