Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

no nas niektórzy się pytali co chcemy, inni niea tak kompletnie z innej beczki.
w piatek idziemy na parapetówkę. nie mam pojęcia jak mieszkanie jest urządzone i tym bardziej nie wiem co sie na nowe mieszkanie teraz kupuje. nam znajomi przynosili alkohole. pomocy! :-)

nie no, teraz nawet nie mam jak wybielać z drutami na zębachdopiero gdzieś za rok o tym pomyślę, ale dzięki za radę
no to są te zmiany, o których pisałam... ale to wchodzi od nowego roku.
bo ogólnie wcześniej babeczki robiły tak, że w ósmym miesiący ciąży zakładały działalność, opłacały maksymalną składkę, czyli jakieś 3400zł i szły po miesiącu na macierzyński i dostawały co miesiąc 5200zł (wcześniej ok. 6tys ale przy rocznym macierzyńskim jest trochę niższa kwota).
A jakbyś chciała teraz otorzyć działalność i np pójść na L4 to musisz opłacać składki przez 3 miesiące, bo trzeba mieć ciągłość w chorobowym 90 dni.
a po zmianach chodzi o to, że jak ZUS się zorientuje że założyłaś działalność po to tylko żeby dostawać wysoki macierzyński to te 5200zł podzieli Ci na 12 miesięcy i tyle będziesz dostawać.
no zbyt dużo tych wyłudzeń było i zbyt oficjalnie laski o tym mówiły...
no nas niektórzy się pytali co chcemy, inni niedostaliśmy pościel (ale to powiedziałam jaki wymiar i jakie kolory sypialni są), dostaliśmy Britę, zestaw takich naczyń na przystawki, duuużo alkoholu, kieliszki do wina... kurczę, dawno temu to było ale wiem że wszystko się przydało
idź do home&you, duka albo zara home, tam to wybór ogromny i rzeczy jakie piękne
nana, w ogóle to gratuluję! no to jeden chłopiec, ciekawe co drugi dzidziuś kryje między nogaminajważniejsze że zdrowe
Agusimama, gratulujęw końcu możesz w 100% się cieszyć tą ciążą
![]()
HURA!!:-)po dzisiejszej wizycie wszyscy zrobiliśmy uf. nawet pan doktor . to były trudne trzy miesiące , wyszłam od doktorka i znów beczałam ze szczęścia , teraz mogę zacząć chodzenie spokojne w ciąży. nie umiem napisać jak się bałam , dziś mogła bym tańczyć .Trzymam kciuki za wasze wizyty .
Dziewczyny, a jak to jest z tymi kąpielami? Ja słyszałam, że w ciąży to nie za bardzo więc biorę prysznice, ale uwielbiam kąpiele i aż mnie czasami skręca tak bym chciała :-)