reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

175 stopni oczywiście pod przykryciem - na koniec można zdjąć żeby się troszkę przyrumieniło ale nie trzeba :tak:jeśli by się okazało że macie na przykład za mało sosu (dlatego ja zawsze robie troszkę więcej) to można w trakcie pieczenia podlać wodą z rosołkiem na przykład :tak:

najlepiej po jakimś czasie wyjąć i sprawdzić - jeśli ryż jest już dobry to znaczy że gotowe do jedzenia :tak:
 
reklama
Robiłam kiedyś podobnie kurczaka, wsypywałam ryż, zalewałam wodą, ładowałam na to przyprawionego kurczaka i piec. Ale jeśli się nie odchudzi kuraka przed pieczeniem to ryż dla mnie za tłusty wychodził :-/. Ta zapiekanka bardziej mi pasuje. A kurczaka zrobię sobie na kapuście kiszonej niedługo :-D.
 
kasro - to co ty masz jutro ja mialam dzis :-D
Na jutro robie zupe grzybowa z grzybow zbieranych rok temu (byly zamrozone) a potem moze to leczo zrobie?
Aha - a wczoraj mialam karczek upieczony w piekarniku :-)
 
i do tego polany gorącą bułką tartą z masłem.... mmmmmmmm rozpusta.... mmmmmm...:-)


Ja ostatnio zapiekłam u siostry (bo piekarnika u mnie brak) ugotowany kalafior z żótym serem i polałam białym sosem i superrrr.

A dzisiaj kotleciki mielone, buraczki i ziemniaczki:-D:-D:-D
 
reklama
Do góry