V
vacum
Gość
Hej,
Mam pytanie jakie majtki poporodowe są lepsze do szpitala-jednorazowe czy wielorazowe?
Jaką ilosć tych jednorazowych,a jaką tych wielorazowych powinnam ze sobą zabrać do szpitala na pobyt po porodzie naturalnym? Słyszałam, że u mnie w szpitalu krzywo patrzą na jakiekolwiek majtki po porodzie, że raczej każą chodzić z podkładami między nogami i bez majtek, ale wolałabym wziąć na wszelki wypadek takie majtki gdyby się okazało, że jednak wolę je założyć, tylko nie mam pojęcia które są lepsze i w jakiej ilości?
Mam pytanie jakie majtki poporodowe są lepsze do szpitala-jednorazowe czy wielorazowe?
Jaką ilosć tych jednorazowych,a jaką tych wielorazowych powinnam ze sobą zabrać do szpitala na pobyt po porodzie naturalnym? Słyszałam, że u mnie w szpitalu krzywo patrzą na jakiekolwiek majtki po porodzie, że raczej każą chodzić z podkładami między nogami i bez majtek, ale wolałabym wziąć na wszelki wypadek takie majtki gdyby się okazało, że jednak wolę je założyć, tylko nie mam pojęcia które są lepsze i w jakiej ilości?
Miałam 3 takie majtki i prałam codzień bo mimo wielkich podkładów zawsze sie pozalewały, po powrocie do domu kupiłam jeszcze 3 i nosiłam ze dwa miesiące tylko te.

- wyrzucone pieniadze.Naprawdę lepiej kupić normalne podpaski te "maxi, na noc", niż męczyc sie z tym dziadostwem, bo wcale ani takie one chłonne, ani wygodne, no, generalnie nie spelniaja swego zadania- a cena taka sama, więc nawet na tym polu przegrywają.
Podobno jednorazowe nie przepuszczają powietrza. A co do podkładów to są super na noc bo wielkie i nie zalewa człowiek łóżka a na dzień spokojnie podpaski.