Tynka ja też się nad tymi rozmiarami zastanawiałam. Ale doszłam do wniosku, że jak będę szła do szpitala na poród, to będę musiala się zmieścić w taką koszulę (w moim przypadku piżama odpada ze względu na cesarkę), a to że brzuszek mi się zmniejszy to efekt stopniowy a nie od razu. Jak to jest?
reklama
Karlam1
mamy styczniowe 2007 Mamusia Michasia :o)
KArla a po co ci pizamka do karmienia na rosnacy brzuszek :-)przeciez jak bedziesz karmic to brzuszek bedzie raczej znikal niz sie pojawial:-) wez po duwage rozmiar ktory sie bedziez toba kurczyl chyba jeszcze pamietasz jakie mials wymiary przed ciaza?;-) :-)
tzn nir chodzi o to ze ona sa na rosnacy brzuszek, tylko te rosciecia sa po to zeby cycka wystawic bez podnoszenia koszuli, bo tam sa rozciecia, wlasnie sie zmierzylam i w biuscie mam 96 a w biodrach 106 i teraz nie wiem jaki rozmiar kupic bo cycki to chyba beda jeszcze rosnac co?
Karlam1
Tynka ja też się nad tymi rozmiarami zastanawiałam. Ale doszłam do wniosku, że jak będę szła do szpitala na poród, to będę musiala się zmieścić w taką koszulę (w moim przypadku piżama odpada ze względu na cesarkę), a to że brzuszek mi się zmniejszy to efekt stopniowy a nie od razu. Jak to jest?
co masz na mysli piszac ze musisz sie zmiescic? jaki rozmiar zamierzasz kupic?
T
tynka
Gość
Gratuluje udanych zakupów
no i mamy oczywiscie :-) . Ja mam jeszcze do kupienia pizamki i podklady a tak to juz wszystko jest .
no i mamy oczywiscie :-) . Ja mam jeszcze do kupienia pizamki i podklady a tak to juz wszystko jest .Skakanka
Mamy styczniowe 2007 Mama wyrodna;-)
Karlam patrz na swój normalny rozmiar.
Monika najdroższy materac chyba z tego wszystkiego.Daj babci się wykazać
Moja mama lubi się wykazać, rzeczy z apteki mnie nie obchodzą, dzwonię do niej co mi trzeba i kupuje:-)a też to trochę kosztuje i ostatnio się zaoferowała,że będzie płacić za nianię:-)Mam spoko mamę.
Ale czasem jestem dla niej okropna...przez te moje fochy ciążowe ale charakter swoją drogą mam to tatusiu..
Monika najdroższy materac chyba z tego wszystkiego.Daj babci się wykazać
Moja mama lubi się wykazać, rzeczy z apteki mnie nie obchodzą, dzwonię do niej co mi trzeba i kupuje:-)a też to trochę kosztuje i ostatnio się zaoferowała,że będzie płacić za nianię:-)Mam spoko mamę.
Ale czasem jestem dla niej okropna...przez te moje fochy ciążowe ale charakter swoją drogą mam to tatusiu..Karlam normalnie w obwodzie mam ok 64-66 cm a teraz mam już 100. Więc nie mogę kupić sobie koszulki z rozmiarem S bo w nią po prostu nie wejdę, a wątpię w to by się aż tak rozciągnęła. W biuście mam obecnie niewiele więcej niż miałam, ale liczę na to, że piersi jeszcze mi urosną. Też zamierzam kupić koszulę na allegro, i z tego co zauważyłam to w zależności od sprzedającego musiałabym kupić rozmiar M lub L (a przed ciążą spokojnie mieściłam się w S). Ale nie wiem czy dobrze myślę z tymi rozmiarami. Może się mylę i powinnam kupić sobie mniejszy?
Skakanka
Mamy styczniowe 2007 Mama wyrodna;-)
Monika ja mam koszule do karmienia S i jsą jak worek,spokojnie wejdę w nią nawet teraz, wszystkie są podobne te koszule w kroju bo mialam od kolezanki pozyczone dwie inne i tez byly dobre i na nią a jest ode mnie wieksza i na mnie....
T
tynka
Gość
Dziewczyny brzuch to zaczyna sie zmniejszac w drugiej trzeciej dobiea co do porodu to najlepiej rodzic w zwyklym podkoszulku tak przynjamniej bylo w w szpitalu w ktorym ja rodzilam Poza tym w szpitalu wskazane sa koszule nocne a nie pizamki ze wzgledu ze na obchodzie trzeba pokazac krocze i koszula jest wygodniejsza a piersi sie pwoieksza podczas karminia ja sama bylam zaskoczona ich rozmiarem autentycznie czulam sie jak mleczna krowa
Naprawde polecam wam koszule.reklama
Karlam1
hmm Skakanka to teraz calkiem nie wiem jaki rozmiar wziasc ;-( chyba wezme taki wg wymiarow w cm zeby na teraz bylo dobre, jak mi cycki jeszcze urosna to trudno.
Monika no i mamy teraz ten sam dylemat :-( M czy L??
Tynka chodzi mi ghlownie o koszule do karmienia zeby miec w czasie tych 3 dni pobytu w szpitalu no i w domu, rodzic mam zamiar w zwyklym podkoszulku:-)
Monika no i mamy teraz ten sam dylemat :-( M czy L??
Tynka chodzi mi ghlownie o koszule do karmienia zeby miec w czasie tych 3 dni pobytu w szpitalu no i w domu, rodzic mam zamiar w zwyklym podkoszulku:-)
Podziel się:
przeciez jak bedziesz karmic to brzuszek bedzie raczej znikal niz sie pojawial:-) wez po duwage rozmiar ktory sie bedziez toba kurczyl chyba jeszcze pamietasz jakie mials wymiary przed ciaza?;-) :-)