szopka jaki kojec kupiliście? No i super, że Czarek zaakceptował - czytałam, że bywają z tym problemy, gdy już młode posmakuje wolności![]()
O taki mamy KOJEC
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
szopka jaki kojec kupiliście? No i super, że Czarek zaakceptował - czytałam, że bywają z tym problemy, gdy już młode posmakuje wolności![]()
Apropos wpływu raczkowania na intelgencje, oto co znalazłam:
"Jednym z ważniejszych etapów w rozwoju motoryki dużej dzieci (czyli chodzenia) jest raczkowanie (pełzanie też ma znaczenie, ale trwa znacznie krócej). Badania wskazują, że ruchy lateralnie naprzemienne, które niemowlak wykonuje przy raczkowaniu równomiernie uaktywniają obie półkule mózgu. Działają one w równy sposób na obie strony ciała, pobudzają skoordynowane ruchy narządów zmysłów: obojga oczu, uszu, obu rąk i obu stóp, a także mięśni brzucha i pleców. Kiedy wszystkie te części organizmu są zaangażowane w równym stopniu, odpowiednio rozwija się spoidło wielkie mózgu, które steruje procesami między oboma półkulami. Uaktywnienie obu półkul, a w każdej z nich poszczególnych płatów wpływa pozytywnie na zwiększenie funkcji poznawczej dziecka i łatwości uczenia się."
Siwucha a teraz skop wszystkim szydercom tyłki![]()
Szopka, czy ja dobrze przeczytałam, że kojec ma niecały metr na metr??? Na zdjęciach wydaje się większy. A szczerze mówiąc jeszcze w taki kojec to mogłabym zainwestować, bo na pewno by jeszcze trochę miejsca by zostało.