reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Andzia mi też pediatra kazała podać ten syropek w razie gorączki, ale na szczęście wszystko poszło ok i żadnych skutków szczepionki nie było. A gorączka może wystąpić chyba do 48 godzin po szczepionce. A i obrzęk rączki czy miejsca szczepienia może wystąpić i na to podobno pomaga Altacet w żelu. My idziemy na następne szczepienie chyba po 1 sierpnia tak dla pewności żeby napewno 6 tygodni mineło od poprzedniego szczepienia.

reklama
Mój mały dostawał na kolki panadol w szpitalu. A espumisan bierze teraz zapobiegawczo- tak ma zalecone. Też mnie to martwiło. Ale wkońcu to lekarze. A mały dostaje małą dawkę espumisanu- no i kolki narazie mamy z głowy.

Mam pytanko - moja mała cały czas dziś płacze przez sen - czy to normalne?

Ariada u nas to sie zdarza albo jak mala probuje zrobic kupke lub kiedy miala za duzo wrazen i cos sie jej sni.

Ja chcialam tak troche z innej beczki. CZy ktoras z was uzywa juz dla malucha maty edukacyjnej i jak sie sprawdza?

Kluseczko ja już zakupiłam matę, ale jeszcze nie używam. Myślę, że tak ok. 3 miesiąca dopiero młody będzie miał z niej frajdę, moze troszkę wcześniej, to się zaobserwuje.. Teraz leży sobie w leżaczku, bardzo lubi jak mu włączam wibracje, wtedy szybko usypia no i plusem jest to, że go mogę ze sobą wszędzie wziaśc i jest spokojniejszy gdy czuje moja obecnośc a ja mogę spokojnie wszystko zrobic:tak:

Ja właśnie namierzam jakiś leżaczek na allegro, bo trzepanie wózkiem na lewo i prawo mnie nie bawi i psuje mi wózek :-D:-D:-D

Nas trochę męczyły zaparcia, ale te niemieckie krople Sab Simplex są rewelacja i po 1 dniu nasza Gwiazda już robi kupki z uśmiechem ;-)

No i my zaliczyliśmy pierwszy atak kolki :baffled: Mały darł się, jakby Go ktoś podpalał :-( A ja płakałam razem z nim.
Czytałam tutaj o Espumisanie, więc mój od razu pojechał do apteki. Dolalismy kilka kropelek do mleka i chyba podziałało, bo Mały usnął i śpi zadowolony. A ja mam stresa, że znowu się ta masakra powtórzy :-(
Zanim podaliśmy Espumisan, czego ja nie próbowałam... termometr w pupę, noszenie brzuchem do dołu, uspokajanie, masowanie... nic nie pomogło.
Jak młody popił mleka z lekiem, to się wyciszył, ale nie zasnął niestety... i wtedy na pomoc przyszła... suszarka :happy2:
Kocham małe AGD! :-D
Lenka, a Twój Mały miał kolki i dlatego dostawał Espumisan? Jak to wyglądało? Od razu przeszło, jak zaczęliście podawać? Ile podajecie? Jeśli możesz to napisz coś więcej, bo mnie stres zeżre :sorry2:

cypisia ja też podaję małej(3tyg.) espumisan 2kropelki do mleka i jest spokojniejsza :blink: wcześniej miała chwilowe ataki kolki :baffled:

reklama
No i my zaliczyliśmy pierwszy atak kolki :baffled: Mały darł się, jakby Go ktoś podpalał :-( A ja płakałam razem z nim.
Czytałam tutaj o Espumisanie, więc mój od razu pojechał do apteki. Dolalismy kilka kropelek do mleka i chyba podziałało, bo Mały usnął i śpi zadowolony. A ja mam stresa, że znowu się ta masakra powtórzy :-(
Zanim podaliśmy Espumisan, czego ja nie próbowałam... termometr w pupę, noszenie brzuchem do dołu, uspokajanie, masowanie... nic nie pomogło.
Jak młody popił mleka z lekiem, to się wyciszył, ale nie zasnął niestety... i wtedy na pomoc przyszła... suszarka :happy2:
Kocham małe AGD! :-D
Lenka, a Twój Mały miał kolki i dlatego dostawał Espumisan? Jak to wyglądało? Od razu przeszło, jak zaczęliście podawać? Ile podajecie? Jeśli możesz to napisz coś więcej, bo mnie stres zeżre :sorry2:
cypisia my mamy tragedię z kolkami, codziennie :wściekła/y::wściekła/y: espumisam dostaje regularnie i nic nie pomaga, szkoda tego dzieciom podawać . Dostaliśmy niemieckie krople sab simplex od znajomych naszych znajomych ale ponieważ ludzi nie znam, a ulotka nie po Polsku bałam się podać. dziś w akcie desperacji poczytałam w internecie o tym leku i podałam. Dopiero jedną dawkę dostał mały więc czekamy na efekty.
Cieszę się nocanka że wspomniałaś też o tych kroplach