reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszki u lekarza

Powiedzcie mi jeszcze powinnam mieć w 12 tygodniu drugie szczepienie,ale przychodna ma być zamknieta:szok: i wyznaczyli mnie na 14 tydzień, nie ma to znaczenia???

reklama
filifinka pogratulować spryciarza, widocznie Twój maluch rozwija się fizycznie ekspresowo, silny fizycznie, tylko się cieszyć, bo moja w niedzielę skończył 3 miesiące i jeszcze się nie obraca, a jak czytałaś wogóle jest z nią problem, bo straszny leń, ale cóż, jak kładliśmy na brzuszek, to był krzyk i zamiast ja przycisnąć z ćwiczeniami, to na raczki i teraz są tego efekty, ale ćwiczymy i juz widać postępy na szczęście i mam nadzieję, że juz nie długo też będzie wywijać fikołki:-)
Tajchi jak masz wątpliwości zadzwoń do swojego pediatry, albo położnej, wiem tylko,że od kolejnego szczepienia musi minać 6 tygodni, nie krócej.

gabi co do brzuszka to jeden pediatra kazal mi cwiczyc i probowac a inny pediatra powiedzial ze jak przyjdzie czas to sam bedzie chcial i wymuszal by go klasc.

A moja mala nawet byla dzis zadowolona z lezenia na brzuszku, i glowke podnosila juz wysoko jak miala 7 tygodni, wtedy bylismy na pierwszym szczepieniu i lekarka sie dziwila ze tak glowke trzyma, i od dawna juz sie sama przekreca z brzuszka na plecki, a jak ja sie trzyma prosto na rekach to praktycznie sama trzyma glowke, tak sie zastanawiam czy to nie za szybko...

Powiedzcie mi jeszcze powinnam mieć w 12 tygodniu drugie szczepienie,ale przychodna ma być zamknieta:szok: i wyznaczyli mnie na 14 tydzień, nie ma to znaczenia???
myślę że nie będzie większego problemu bo maluchy często są później szczepione:tak: np jak się przeziębią; z tego co wiem to nie wolno szczepić przed uplywem wyznaczonego terminu:blink:

a my dzisiaj zaliczyliśmy pobieranie krwi.... matko jak płakał :( Nie umiały mu znaleźć żyły i kłute miał dwie rączki w końcu się udało.... coś nam mały ostatnio słabo przybrał na wadze no i marudzi przy jedzeniu, podkurcza nóżki (ale to nie kolka) i okropnie płacze... nie mamy pojęcia co się dzieje stąd skierowanie na badania bo to może jakaś infekcja układu moczowego albo anemia. A ja sobie myślę, że to może skok rozwojowy???

CzarnaAnutka mój ma anemię fizjologiczną i jak na razie dobrze przybiera na wadze. Chociaż ostatnio wydaje mi się, że troszkę wyszczuplał ale to może dlatego, że rośnie wzdłuż i bardzo szybko z ubranek wyrasta.
Wiem co to pobranie krwi maluszka, mnie pogonił mój M od maluszka. I dobrze bo prawie tam im padłam jak zobaczyłam jak mu po wyjęciu igły sika krew z żyły :baffled:
Dziewczyny nie róbcie badania krwi tak dla świętego spokoju. Jest to straszne dla maluszka i dla Was.

pozdrawiam
Clue

niki dzięki wielkie,mam nadzieje,że będzie ok
clue ja tez bym padła jakbym cos takiego zobaczyła:szok:
czarna anutka współczuje bardzo,ja tez nie wiem co to może być:no:, a kupki robi?
madzik to fajnie że córa zadowolona, u mnie to jest różnie z tym leżeniem, jak często małą kładziesz i jak długo?
gabi zadzwonie i dopytam jako inkognito do mojej przychodni:-p

A mój Kacperek od 6 dni nie robi kupki na poczatku nie bałam sie bo miał miekki brzuszek ale wczoraj w 5 dni juz sie zaczął prężyć w nocy to samo, bączki puszcza więc chyba nie jest tak żle,ale dla mnie to i tak długo:eek:

Załączniki

• STA71846.jpg
    STA71846.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 68
Tajchi - robi kupke średnio co 3 dni... miękką, ale w sumie w dzień poprzedzający kupkę to się już zaczyna prężyć.... jest na debridacie więc bączki puszcza okropne... zobaczymy jakie będą wyniki jutro idziemy do kontroli to po powrocie opowiem Wam co i jak

reklama
A my dzis na 2 szczepienie i przeglad u pediatry, dobrze, ze moj maz bedzie to moze on potrzyma Joachimka przy szczepieniu. Myslalam przy pierwszym, ze taka twarda matka jestem, ze co tam szczepienie, musi byc to bedzie, ale jak ukluli 2 razy malego to lzy mi pociekly..No i pediatra go zobaczy to sie dowiemy jak postepy z jego glowka, mam nadzieje, ze nie orzeknie znowu, ze jest problem.

Do góry