reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Aha, ponieważ wątek zakłada również nasze zakupy to mam pytanie dot. kosmetyków przeciw rozstępom? Jakich używacie?
Dziś przeglądałam w necie 13 tydzień ciąży i wszędzie piszą, że wypadałoby się już w jakiś zaopatrzyć. Póki co smaruję brzusio oliwką.

ja mam całą serię perfecta mama dax cosmetics- bardzo fajnei pachnie, jest polecany no i cena jest przystepna - a nie wiadomo czy jak nie kupisz kosmetyku za 100 zł to nie wyskoczy Ci uczulenie po pierwszym nasparowaniu. polecam:-)

Paulka, wersja tansza nawet bardziej mi się podoba:tak: Nie jest taka napaćkana:tak:
Też na to patrzyłam, ale zastanawiam się nad stabilnością...?

Jesli chodzi o kremy do twarzy to ja kupuję tylko i wyłącznie z mojej firmy Oriflame. Jak wystąpi uczulenie (co mnie się jeszcze nigdy nie zdarzyło) to można zużyty w 30% produkt oddać i firma oddaje pieniądze. W sklepach i aptekach tego nie ma. Sama te reklamację w biurze robię i gwarantuję satysfakcję w 100%!!
Gdyby któraś z Was była zainteresowana to zapraszam na Oriflame - naturalne szwedzkie kosmetyki albo do mnie na priv;-)
No to sobie reklamę przy okazji zrobiłam;-) Mam nadzieję, że wybaczycie, bo odpowiedzią na pytanie była:tak::-)

DZIEWCZYNY gdzies widziałam taka bluzeczke z dzidziusiem na brzuchu... i sie w niej zakochałam, ale nie moge jej nigdzie znalesc... moze wiecie gdzie moge taka dostac? Byłabym wdzieczna.

Ps. mnie tez zwala z nóg kołyska, ale wydaje mi sie niepraktyczna niestety
Hej.
Te bluzki robi firma be mama. Wpisz to w google i wyjdzie Ci ich sklep. Ja już pisałam, że sobie taką sprawiłam i jestem po prostu zachwycona... Jakościowo świetna, a ile uśmiechów zbierasz po idąc w niej po ulicy :) Tylko cena mogłaby być niższa, bo ok. 80 zł kosztuje. A za tyle to ja prawie spodnie kupiłam.

Jeżeli chodzi o tematy kołyskowo-łóżkowe, to osobiście jestem zwolenniczką łóżeczka. Kołyski są piękne, ale chyba nie chcę przyzwyczajać maluszka/ki do bujania. Mam znajomych co przyzwyczaili synka do bujania i potem 2 lata im inaczej nie zasnął tylko jak był bujany.

widze ze zaczynamy rozmawiac o smarowaniu brzuszka :-):tak::tak: ja za pare dni wystawiam aukcje na allegro olejka bio-oil... mozecie poszukac na necie o tym produkcie... kobietki bardzo go chwala bo jest bardzo wydajny... ja sama zaczynam go wcierac :tak::tak::tak: jesli ktos bylby zainteresowany olejkiem to prosze dac znac bo ja i tak bede wysylac go z polski bo boje sie ze zginie mi jak z uk wysle... mozliwy bedzie odbior osobisty z krakowa albo z lodzi... wiec jak kotras jest zainteresowana to prosze na priv... :tak::tak:

My mamy pralkę w kuchni, więc nie ominie nas zakup przewijaka.
Zastanawiam się tylko, czy taki miękki na komodę czy twardy na łóżeczko o którym pisze aniez.

Jak masz komode to może na komode po co zawalac sobie lóżeczko ?

Aha, ponieważ wątek zakłada również nasze zakupy to mam pytanie dot. kosmetyków przeciw rozstępom? Jakich używacie?
Dziś przeglądałam w necie 13 tydzień ciąży i wszędzie piszą, że wypadałoby się już w jakiś zaopatrzyć. Póki co smaruję brzusio oliwką.

Ja miałam z firmy ziaja i teraz też taki kupie
ZIAJA KREM PRZECIW ROZSTĘPOM Mamma Mia - 150 ml (748517361) - Aukcje internetowe Allegro
dobry i tani rozstępów nie mam co jest najlepsza jego reklama:-D
Niestey rozstępy to genetyka przede wszystkim:-( ale te kremy pewno tez cos daja:tak:

Ja mam "Pharmaceris" (Dr Irena Eris) ;-) W aptece ten krem właśnie polecono. Na początku chciałam kupić mustele ale ponad 100 zł kosztował krem więc chyba przez internet trzeba będzie zamówić bo taniej:tak:

Natomisat ja chciałam zapytać o krem do twarzy jaki używacie? Bo niby nie wszystkie wolno. Ciągle co jakiś kupię to mam wątpliwości czy na pewno dobry. Najgorsze jest to, że składniki, które są wypisane często też mają zamienniki w nazwach a aż tak to ja się na tym nie znam :zawstydzona/y:

Mustelli nie polecam drogi a do kitu jak dla mnie . Kleiłam sie cała po nim .. strata kaski dużo lepszy właśnie z ziaja
ja się jeszcze myłam takim olejkiem pod prysznic nivea
Nivea NATURAL OIL olejek pod prysznic (785839374) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo dobrze natłuszcza skóre
Do twarzy uzywam seri clinique trzy kroki .
CLINIQUE ZESTAW DDMG gel 125ml MYDŁO TONIK okazja (772735421) - Aukcje internetowe Allegro
ale ogólnie używałam różnych rzeczy i nie zwracałam na to jakoś uwagi:zawstydzona/y:

Natomiast nie wyobrażam sobie życia z maluszkiem bez maty może być najprostsza, byle zabaweczki dało się na pałąkach wieszać (niekoniecznie te z kompletu) i żeby coś pod spodem szeleściło :-) Kuba uwielbiał tak spędzać czas, do momentu aż zaczął się kurlać po całym pokoju- to dopiero była frajda, jak sie skubany pod stołem nagle znajdował :-D

Popieram mata edukacyjna = spokój dla mamy:tak: mój się sam na niej godzinami bawił:-D

Kuba utrwalil, ze dostanie dorosle lozeczko (po Waszych odpowiedziach postanowilismy mu zakupic). I teraz, jak mnie tylko zoczy to powtarza w kolko: "Mama nowe lozko dla Kubusa. Kubus duzy" :-) Zeby on tak samo szybko utrwalal, ze chce zeby nie biagal po chacie jak nakrecony :-D ale to jest bez szans!

No nic- kupimy starszakowi lozko, to mlodszy bedzie mial gdzie spac!

aniez to juz masz calkiem doroslego mezczyzne w duzym lozku:) nono:) powodzenia na te pierwsze dni, mam nadzieje ze bez problemu sie przeniesiecie, my na razie walczymy z wóziem, na lozko sie dopiero zbieramy, w koncu nie wszysko na raz, do kwietnia jeszcze mamy troche czasu

Ewka 84 do kwietnia jeszcze sporo czasu! Zdarzycie! A zreszta w kwietniu Jerzyk bedzie mial okolo 2latek to bedzie parl do samodzielnosci i 'doroslosci' jak mala lokomotywa.

reklama
sandrahaha - ja uzywam tego olejku i jestem bardzo zadowolona, super natluszcza cialo, nie tylko brzuszek, szybko sie wchlania i nie plami ubran, ani nie pozostawia na nich zapachu, ale czy na rozstepy mi pomoze to nie wiem, bo po kazdej ciazy zostaje mi kilka kresek na brzuszku :-(

elvie3 - u mnie przewijak na lozeczko sie nie sprawdzil, przy przewijaniu bolaly mnie plecy, bo lezal troche za nisko, a ja jestem wysoka, najlepiej mi sie przewijalo na lozku, siadalam sobie obok maluszka i bylo nam obojgu wygodnie :-D

aniez - u mnie Kuba, troche starszy od Twojego, tez meczy o nowe lozko, marzy mu sie pietrowe

Do góry