reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Czesc dziewczynki a to moje wczorajsze zakupki...w sklepie..
nie wiem czy kupilam dobre pieluchy..pampersy premium care...78 sztuk, jedyneczki...
Chyba beda dobre...
Kupilam wanienke za 2o zl..taniocha..!!!
Dokupilam rowniez plyn da kapieli z Nivea..bez parabenow, 3 pary bodow z dl rekawkiem, pajacyk, 2 pary bucikow, proszek, plyn LOVELA,kaftanik, 2 spodenki,sliniaki, gruszke, grzechotki, grzebyczek ze szczoteczka,cazki,czapeczki i 1 reczniczek, termometr,szczotke do mycia butelek.

Zamiesczam fotki...
Mam naadzieje, ze w tym tyg zaczna przychodzic paczki z allegro.Nie moge sie doczekac!
dscf5389.jpg

By gerardkavanagh, shot with FinePix S5600 at 2010-02-21
dscf5388i.jpg

dscf5387.jpg

reklama
Troche drogie 45 zeta...ale wiecie co ten atlas to mi sie wydaje juz niemodny...
Ja dostalam fajny kombinezonik bialy i raczej ubiore w to Gabrysia do tego owine go w bialy kocyk i gitara!
Bedzie juz cieplo z reszta.
A macie pomysl na chrzest bo ja nie bede robila duzej imprezy, tylko rodzice chrzestni i my w zwykly dzien tygodnia.

Ilona fajne :-) a wanienka faktycznie taniocha :-D

e.salamandra fajny... kurcze nie wiedziałam że jest taki... ja będę miala dla maluszka taką ta dłuuugą poduche jak my mieliśmy jak byliśmy mali. Mamy w rodzinie taki sztandar przechodni :-D Wszytkie dzieciaki w pokoleniu w nim są chrzczone :-) powłoczka ma już chyba z 10-11 lat a ciągle piękna biała...

A co do chrztu... u nas na 100% niedzielę tym bardziej że chrzty są na mszy o 17. I będą babcie, dziadek, chrzestni maluszka, wujek z narzeczoną i cioca maluszka i wujek męża - kawaler... i to wsio. A co do ubioru to będę kupować na bierząco bo nie wiem jaka pogoda bedzie a chrzcić chyba będziemy w maju. To nie wiem jakie duże dziecię już bedzie...

Ostatnia edycja:
No my też tak planujemy w maju. Muszę jeszcze zobaczyć jak z terminami w restauracji , w ktrej planujemy chrzciny. Będzie najbliższa rodzina- rodzice i rodzeństwo - jakby nie było ok 20 osób z dziećmi:tak:

Ilona widzę wszystko pod kolor wanienki :-)
a ja czekam aż mój mężuś odeśpi nockę i też ruszamy do marketów. tymczasem zabijam czas na allegro. Fajne betki na chrzest wynalazlam :-) :
Rożek**** Becik*** CHRZEST **atłasowy ZIMOWY (922850024) - Aukcje internetowe Allegro
ja już tak do przodu wybiegam...

Ja nie trawie takich ubranek na chrzciny żadnych satyn koronek i innych cudów ale oczywiście co kto lubi . Córcia napewno będzie miała prostą sukienkę z zary np. bez zbędnych ozdób a synek był ubrany tak :

O np takie mi się podobają do tego bolerko i wsio . :-D
sukienka zara (921469309) - Aukcje internetowe Allegro

Załączniki

• DSC_3010.jpg
    DSC_3010.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 57
reklama
My chrzciny planujemy jakoś w wakacje i napewno w domu . Szymka były w knajpie ale to był wrzesień . A jak w lato to mamy taki namiot wysoki ( pewnie wiecie co mam na mysli ):-Da taras też ogromny i się zrobi na dworku szkoda kasy na knajpe jak jest pogoda . najwyżej jakąś babkę sobie wezmę do pomocy w gotowaniu . U Szymka było ok 15 osób najbliższych tylko , do tego było na smutniaka bo dzień wcześniej zmarł mój tesciu:-( a Szymka ukochany dziadzio. Nie odwołaliśmy bo to wkońcu chrzciny a nie wesele i teściowa nie chciała odwoływać . Zreszta u mnie na takich imprezach się nie pije nigdy , ew wino do obiadu czy piwo jak ktoś ma ochote . Nie wyobrażam sobie takij imprezy z alkoholem:no:

Do góry