reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Kamisia my chrzciny robimy w domu bo terminów w maju na niedziele w restauracjach brak...komunie...

Aniam mój był chrzczony jak miał niecały miesiąc i ubrany był tylko w czapeczkę i kaftanik no i pampersa oraz zapakowany w tą poduche o kórej pisałam bo ciepło było niemiłosiernie...30 st

U nas tak samo z alkoholem jak u ciebie Aniam nawet na zwykłych urodzinach nie ma czystej a jak już to po kieliszku i finito...wolimy winko ew. piwo

reklama
na chrzciny faktycznie im dziecie ma mniej na sobie tym lepiej - tak patrząc od strony choćby robienia zdjęć :-) bynajmiej widać maluszka :-)
Nam kwietniowym przypada fajny okres bo wiosenno-letni. Piszecie o maju, a ja myślałam, żeby dopiero na przełomie czerwca/lipca. Maj i tak bezwględnie u nas odpada.
A z tym alkoholem tzn bez, to świetna tradycja. Bo urodziny dziecka, czy komunia to nie święto dla dorosłych.Szwagier ostro trzyma rodzinę w tej kwesti i wszyscy już sa przyzwyczajeni, nikt nie robi wyrzutów

Hej Dziewczynki, pojechaliśmy na zakupy, wracamy a u teściów na dole impreza:-) Śledziki, gołąbki, paszteciki z grzybkami i serem, masa ciasta, barszczyk czerwony, udka, skrzydełka, normalnie jak na weselu:-D
Balowaliśmy na niej do 1:30 i dziś odsypiałam prawie do 12:00:-D

W TESCO w Jeleniej na dziale dzieciaczkowym promocyjnych 6 i 4-paków chusteczek już nie było, na szczęście zachciało mi się sernika, wędrujemy po niego, a tu obok coca-coli stoją chusteczki:szok: No to kupiłam te 6-paki, 2 rodzaje, będą na zapas;-)

Aha, szukałam paklanek i okazało się, że na Allegro miałam po 5,50zł zamawiać, a w TESCO są bez promocji po 3,70zł i te tescowe niewiele taniej wychodzą, więc wzięłam normalne, (50szt) bo mi znajome mówiły, że te klasyczne paklanki ładnie pachną;-) Zakupy więc udane:happy:

elvie - normalnie masz jakieś nadzwyczajne tesco:-D

Ja jade do makro dziś to przy okazji zobaczę jak się mają ceny rzeczy dzieciowych tam

My też pewnie będziemy chrzcić w maju, jak się uda to w knajpie zobaczymy jak finanse nam pozwolą. Co do ubioru to Nadia była styczniowa ale chrzciliśmy ją w maju i zamawiałam dla niej długą szatkę robioną na szydełku i teraz ją po prostu troszkę zmniejszę i wsio. :tak:

Na jednym zdjęciu próba generalna (pod spodem żółte rajstopki:-p) a na drugim już z imprezy z moimi bratankami.

Załączniki

• P1010304.jpg
    P1010304.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 83
  • P1010316.jpg
    P1010316.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 80
Ilonko wiem ze juz po fakcie ale gruszek sie nie powinno uzywac bo latwo mozna nosek uszkodzic

Ewka wszystko zależy od umiejętności... Ja używałam gruszki z miękką końcówką przy pierwszym dziecku i teraz też będę używać gruszki. Poza tym ja np. na samą myśl o aspiratorze i o tym ze to ustami wciągasz (choć wiem że tam są filtry itd.) odrzuca mnie i zbiera mi się na wymioty...

Ewka ja tez uzywałam gruszki i teraz kupilam :) i jestem zadowolona z uytkowania, teraz sa lepsze niz te pradawne
maja miekkie koncówki albo takie szerokie ze sie gleboko do noska ni wlozy tylko zatyka sie dziurke takze wybó jest

Katik
istne szalenstwo, zazdroszcze tej paki z Polski :) i z niecierpliwoscia czekam an fotke ubranego lózeczka tylko sie kochana tak nie premeczaj, rozłóz sobie to wszystko na raty

Kamisia cudny pokoik

Ilonka widze ze szał zakupowy trwa :-) och ilez to radości...

reklama
dziewczyny fajowe te wasze zakupy ubrankowe. i piękny wystrój pokoiku. u nas na poczatku mały bedzie razem z nami w sypialni... potem planujemy mu zrobić pokoik przy renowacji domu.

Do góry