reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Chcialabym kupic kocyki na allegro, ale nie za bardzo wiem czego szukac - zalezy mi zeby jeden byl cienki, a drugi gruby. Ten cienki, to moze zwykly kocyk polarowy (te najtansze na allegro wygladaja wlasnie na takie cieniutkie), ale z czego robi sie grubsze kocyki?

reklama

Załączniki

• 932493009..jpg
    932493009..jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 29
Chcialabym kupic kocyki na allegro, ale nie za bardzo wiem czego szukac - zalezy mi zeby jeden byl cienki, a drugi gruby. Ten cienki, to moze zwykly kocyk polarowy (te najtansze na allegro wygladaja wlasnie na takie cieniutkie), ale z czego robi sie grubsze kocyki?

Cienki kocyk mam bawełniany, a grubszy z akrylu

grube sa z akrylu
cienszy i mniejszy mam drewexu 100 % polyester bardzo milusi i fajny, podawalam na niego namiar przyslowiowe "kilka postow wczesniej" :)
a jeden dl aHani mialam 100 % bawelna i tak sie zmechacil w praniu ze teraz caly jest w takie kulki i jest maloreprezentatywny

Mam linomag w domu i parabenów nie ma. Skład:
substancja czynna: linomag 20g
substancje pomocnicze: lanolina bezwonna 40g, wazelina biała 40g

My mamy kocyk z Milpolu - polarowy, ale wyjątkowo porządny w porównaniu do innych polarków, jakie macałam;-)
Grubsze się robi z akrylu, planuję zakup później, bo przyda się pewnie dopiero na jesień, a liczę na to, że latem na akrylowe będą promocje:-)

Jej dziewczyny super rzeczy :tak:
Zobaczyłam wanienkę i przypomniałam sobie, że miałam Was zapytać jakie macie rozmiary?
Myslałam żeby kupić od razu 100 Muszę kupić ze stojakiem, więc chciałam wziąć z zapasem
Nie będzie za wielka?
Ja tą naszą wanienkę bardzo polecam!! Ona jest z OK BABY i jest wyjątkowo duża - na necie jakaś mniejsza mi się wydawała..
Moim zdaniem wanienka spokojnie może być większa, będzie więcej pola do manewru przy maluchu;-)

Czy ktoras z Was kupila Linomag? Widze w necie, ze w skladzie ma parabeny A ponoc dla dziewczynki ten krem jest najlepszy...
Ja zamówiłam bepanthen tak do stosowania na codzien profilaktycznie, a na leczenie sudocrem. Ale szczerze nawet przez mysl mi nie przeszlo by sklad sprawdzic...
A kocyk tez mam cienki z drewexu. chce jeszcze jeden taki zamowic, natomiast z tych grubych jeszcze nie znalazłam żadnego, który by mi się podobał :-)

reklama
A ja się pochwalę Majeczkowym łóżeczkiem :-)
Wersja robocza, założyliśmy na próbę, jak widać pod spodem materacyk jeszcze w folii,
Wczoraj zdałam sobie sprawę z tego,że skoro mamy baldachim to chyba niepotrzebnie zamówiłam karuzelkę fisherprice z projektorem bo niby gdzie będą wyświetlane wzorki????:baffled:
Zobaczymy jak to będzie wyglądać jak przyjdzie karuzelka. Zamówiliśmy taką:

FISHER PRICE KARUZELA MISIE PROJEKTOR PILOT MUZYKA (928585147) - Aukcje internetowe Allegro

Załączniki

• P2080967..jpg
    P2080967..jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 65
  • P2080968..jpg
    P2080968..jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 66
Do góry