reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Kittek fotki poprosze...

Ja dostałam właśnie przesyłkę z bluzeczka i biustonoszem... a zamawiałam 2. Pisałam już do babki i zobaczymy. A co do rozmiarów to zobacze jak przyjdze ten wg moich obliczeń. Jak sie mierzyłam to z tabelki babce wyszło że powinnam mieć 85D a mnie że 80D i nie wiem... może 80C byłby lepsz bo miseczki mam ciut za duże w tym 85D ale pocieszam się że jeszcze mi cycki urosną jak dostane nawału pokarmu...a urosną na pewno :-p
Fotki wieczorem beda bo teraz leże i się nie ruszam... męża zagonie do zrobienia zdjęć bluzce... a cyckonosz jak to cyckonosz... jedno trzeba im przyznać baaaardzo delikatny materiał... superowy ...

co do stanika do karmienia, to moja babeczka od bielizny powiedziała, żebym się do niej zgłosiła 4tyg przed porodem. wtedy piersi nabierają ostatecznej wielkości i można już kupić właściwy staniczek... kupię sobie u nich jeden taki droższy ale ładniejszy, a jak będę znała rozmiar to nabędę na allegro jakieś ze dwa tańsze.
dziewczyny z Warszawy i okolic jak chcecie kupić sobie taki dobry dopasowany do was stanik (wiadomo, że cena będzie wysoka, ale może uznacie, że warto tak jak ja) to podam namiary na sklep.

kici69 mnie zostało 4 i pół tygodnia :-p ale powiem ci że w poprzedniej ciąży to piersi mooocno urosły mi w ostatnich 2 tygodniach... także licze na to że tym razem też tak będzie...
W ogóle dla mnie ten rozmiar to i tak szok... Ja normalnie to mam tak 70-75 B (przynajmniej taki nosiłam) ale już sobie obiecałam że jak tylko przestanę karmić i piersi wrócą do stanu sprzed ciązy (czyli prawie płasko :-p) to jade do Katowic do sklepu gdzie babka fajnie dobiera biustonosze... u mnie w rybniku to raczej sama musisz szperać i szukać... i nikt ci nie doradzi :-/

Chcialam sie Wam pochwalic, ze udalo mi sie wreszcie znalezc w Tesco woreczki na pieluchy :-D Za 72 sztuki zaplacilam 4.69zl, co wychodzi naprawde niezle w porownaniu ze standardowymi paklankami (50szt za troche ponad 5zl, a w jednym sklepie widzialam za prawie 10zl :szok:). Te tescowe woreczki maja jakis zapach (cos jakby talk) i mam nadzieje, ze sie sprawdza :-D

Dziewczyny fotki dodam wieczorem,ale pochwalę się jakie butki wczoraj wylicytowałam.
Butki H&M (933712309) - Aukcje internetowe Allegro
butki Nike (933695424) - Aukcje internetowe Allegro
Mój mąż się śmieje,że będzie do pracy zabierał modem abym na allegro nie szalała bo paczki co tydzień kurierzy przywożą :-D Wogóle to mam farta jak coś licytuję od niechcenia. Np w styczniu wylicytowałam wanienkę ze stelażem (dla stelaża bo wanienkę mamy-dostaliśmy na ślub różową- no i będzie dziewczynka:-)) i kilka fajnych ciuszków.
OKAZJA BEZ CENY MINIMALNEJ ! (881636019) - Aukcje internetowe Allegro

Dziś patrzę, a wylicytowałam kocyk Babyono za 8.50, będę u tego sprzedawcy zamawiać jeszcze kilka rzeczy więc fajnie.
MEGA PROMOCJA !!! KOCYK POLAROWY BabyOno 90x110 (925753762) - Aukcje internetowe Allegro

Ile te wasze staniki mają cm w biuście i pod. Chciałabym dokupić jeszcze te 2, ale z tabeli nie idzie nic wyczytać.

Kurcze ja chyba poczekam z tymi stanikami jeszcze miesiąc, nie mam pojęcia jakiego będę potrzebować rozmiaru.... Na razie mam te bezszwowe.

Nata, cudowne zakupy.Przepiekny kombinezonik i plaszczyk, reszta rwnie boska!

Co do wozka to ja polecam Tako jumper x, serio jest swietny.
Niedrogi i ma wszystko co chcialam no i wybor kolorow ma ogromny!

Dziewczyny ktore maja nowego Xlandera 2010 , powiedzcie czy ta raczke zmieniono by wozic dzidzie przodem do siebie i czy spacerowka ma wersje lezaca...
Pozdrowionka

Nata, cudowne zakupy.Przepiekny kombinezonik i plaszczyk, reszta rwnie boska!

Co do wozka to ja polecam Tako jumper x, serio jest swietny.
Niedrogi i ma wszystko co chcialam no i wybor kolorow ma ogromny!

Dziewczyny ktore maja nowego Xlandera 2010 , powiedzcie czy ta raczke zmieniono by wozic dzidzie przodem do siebie i czy spacerowka ma wersje lezaca...
Pozdrowionka

Ja co prawda jeszcze nie mam mojego x-landera. Bo mojego koloru jeszcze nie ma w sprzedaży, ale odpowiem, a co;-). Nie Ilona, nie zmienili rączki, w x-landerze nadal dzidzia jeździ tyłem do rodzica ( przodem do kierunku jazdy):-D

reklama
kurier przybiósł posciel mamo-tato
jest ok polecam
fotek nie wklejam bo identyczna jak na zdjeciach a łóżeczko tylko tak prowizorycznie ubralam nie pstryknelam foto
i od razu zdjęclam poczytalam metki jak sie pierze

i jutro mam zamair wlozyc do pralki oba komplety razem wraz z ochraniaczami i z wypelnieniem i ustawic na 40 stopni na lekkei wirowanie 400 obrotów
trzymajcie kciuki zeby ta posciel przezyla ;-)
a Wy pralyscie wypelnienie?

Do góry