reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Dziewczyny, wybiegnę trochę w przyszłość, ale jak któraś z Was ma teraz na zbyciu trochę kaski to w Smyku widziałam dziś ładne kombinezony zimowe (do rozmiaru 86 chyba) po 37 zł - jeszcze wyprzedają. Jesienią będzie duuuuuużo drożej.

reklama
Co wątek, to większa produkcja!

We Wrocku Smyki już 'wyczyszczone'. Ja na szczęście mam kombinezonuki, kurteczki, szaliczki, czapeczki itd. po Kubie. I mam nadzieję, że Bartuś będzie rósł w tempie Kubusia ;)))

Ja już się zaopatrzyłam w kombinezon i kurtkę dla małego w rekids Były po 30zł Zdjęcia już wklejałam
Oby tylko mój dzieciaczek był "wymiarowy" Zobaczymy :-)

no tak wlasnie dziecko wisi w nosidelku, w dodatku nosidelka sa usztywniane, co moze prowadzic do problemow z bioderkami.
Toteż do końca nie byłam przekonana :-)
Co do chust - to jest wiele pozycji, male dzieci nosi sie w innych pozycjach, dzieci starsze juz inaczej. Pozatym chusty dopasowuja sie do pozycji dziecka a nie nakazuja mu sztywno siedziec w nosidelku.
No i jeszcze jedno - w przypadku chusty wzrost meza nie ma zadnego znaczenia, bo chusty sa jesli dobrze pamietam w 3 rozmiarach i mozna zamowic taka by byla odpowiednia do wzrostu noszacego.
Tu nie o wzrost mi chodziło a o gabaryty wzdłuż i wszerz … oglądałam jakiś filmik z możliwościami wiązania i noszenia i niezbyt mnie to przekonało… wprawdzie nie będzie to już niemowlak bo takiego to faktycznie w chuste kieszonkę… a 4,5 miesięczne dziecko… ehhh musze się jeszcze zastanowić. Ale jak masz jakiegoś fajnego linka do sposobów wiązania chust to daj
... i tak na marginesie - dla mnie to niesamowicie z jednej strony sexy a z drugiej rozczulajacy widok jak widze faceta z chusta i dzieckiem w srodku.
O tak… wygląda to super :-)

Jeszcze poszperam na necie... zobacze może znajdę jakieś bardziej przekonujące obrazki ze sposobami wiązania takich dzieci... jedno mnie martwi... na intensywność wkorzystania takiej chusty (a będzie raczej żadko... to cena mnie odstrasza skutecznie... i jak tu dogodzić ??

Kupowałam stanik u u_bar, ona miała wyprzedaż tych staników, ale widzę, że już wszystkie do karmienia wyprzedała.
U tamtych nie zamawiałam, bo nie odpisali mi na maila. Chciałam się dowiedzieć jakie są wymiary dokładne w cm, w biuście i pod biustem. A za te 7 zł, stwierdziłam że mogę zaryzykować :-)
.
ale Ci sie udalo z tą ceną
ja mam dwa takie lepsze z Amazonki ale tak mysle ze jeszcze trzeci by sie przydal taki troche zwyklejszy do szpitala
podoba mi sie w tej Amazonce model Julia tez jest w wyprzedazy tylko ze on tam w wyprzedazy kosztuje 32 zł !!! ciekawe ile przed wyprzedaza
na razie sie zastanawiam

Co wątek, to większa produkcja!

We Wrocku Smyki już 'wyczyszczone'. Ja na szczęście mam kombinezonuki, kurteczki, szaliczki, czapeczki itd. po Kubie. I mam nadzieję, że Bartuś będzie rósł w tempie Kubusia ;)))
ja też na szczescie mam po siostrzencu na przyszla zime kurteczke i spodnie z coccodrillo
a propos polecam ta firme na ubranka,
ja ich raczej nie kupuje bo sa drogie ale wszystkie które mam w prezencie lub po siostrzencu, sa super jakosci

ja też na szczescie mam po siostrzencu na przyszla zime kurteczke i spodnie z coccodrillo
a propos polecam ta firme na ubranka,
ja ich raczej nie kupuje bo sa drogie ale wszystkie które mam w prezencie lub po siostrzencu, sa super jakosci
ja mam wlasnie duzo z tej firmy, wszystko kupilam w smyku jak w polsce bylam, sliczne te ciuszki i naprawde dobre gatunkowo a na dodatek takie przeceny byly ze szok, pol smyka kupilam wtedy...

dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie te kombinezony zimowe??

Właśnie zorientowałam się że z zamówienia z apteki nie dostałam ceratek. :-( Więc nie napiszę Wam co to jest. Zostało mi jeszcze parę rzeczy do kupienia, więc następnym razem spróbuję zamówić jeszcze raz te ceratki.

ale Ci sie udalo z tą ceną
Co do staników to faktycznie udało mi się tanio kupić, ale podawałam Wam linka do jej aukcji. Szkoda, że nikt wtedy nie skorzystał.

Właśnie zorientowałam się że z zamówienia z apteki nie dostałam ceratek. :-( Więc nie napiszę Wam co to jest. Zostało mi jeszcze parę rzeczy do kupienia, więc następnym razem spróbuję zamówić jeszcze raz te ceratki.

Co do staników to faktycznie udało mi się tanio kupić, ale podawałam Wam linka do jej aukcji. Szkoda, że nikt wtedy nie skorzystał.

ja kiedys kupilam takie ceratki jak miala miala odparzenia i chcialam popróbowac tetre, ale to jednak nie dla mnie
masakra jakas byla z tymi tetrami
Maonka te ceratki to albo taki tradycyjny kawalek ceraty jak kiedys sie do tetry wiazalo albo majteczki ceratkowe na tetre ktore wygladaja jak ceratkowe majtki poporosowe dla nas tylko sa w rozmiarze dzieciaczkowym
ja te drugie mam
nawet je ostatnio znalazlam i chyba wywale

reklama
Faktycznie to jest chyba tak jak mowisz, to jest wkład do pieluszki tetrowej. Więc jednak dobrze, że nie przyszło, bo i tak mam zamiar używać tylko pieluch jednorazowych. Myślałam, że to może taka ceratka z ligniną, co by można sobie rozłożyć i przewinąć dziecko na tym

Do góry