reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
U nas ponoc w szpitalach myja dzieci pod kranem, wiec sie nie dziwie, ze maja potem traume i moze dlatego zaleca sie stosowanie tricku z pieluszka... No i na dodatek mlodzi rodzice raczej sa spieci przy pierwszych kapielach, mozliwe, ze dziecko to odczuwa ;-)
tak, takie kapanie pod kranem to nawet na wlasne oczy widzialam :baffled::baffled::baffled:

Justa............. piekny pokoik....... jak ja zaluje, ze my mamy kawalerke i nie ma tu oddzielnego pokoju dla dziecka :-( moje cale urzadzanie sprowadza sie do tego, ze zadecydowalam gdzie bedzie stalo lozeczko :-( Zadnych specjalnych dzieciecych ozdob nie mamy, posciel zwykla najzwyklejsza i na dodatek uzywana... Jakos smutno mi sie zrobilo:-(
klipo, przeciez tu nie o pokoiki chodzi! I to czy dzidzia szczesliwa nie od naklejek i ozdobek zalezy!
Najwazniejsze ze czekacie na corenke, a jak sie urodzi to otrzyma duzo milosci!!!

Justa napatrzec sie nie moge :-) boski, sliczny i mega uroczy :-) no i jak widac element wspolny jest, bo kfiatkowa lampke tez mam :-)

zgadam sie tez z Katik, wiec Olapolap w kawalerce czy w pałacu - najwazniejsze ze w milosci chowane :-)

olapolap Katik ma rację, najważniejsze, że czekacie na Córcię i będziecie ją baaaaaaardzo kochać. A pokoik kiedyś pewnie będzie mieć. Moje córcie większość rzeczy i ciuszków mają po starszych braciach ciotecznych i dzieciach znajomych, a nowe głównie z prezentów i wyprzedaży - bardziej martw się tym, gdzie zmieścisz w kawalerce wszystkie zabawki, które Malutka dostanie :-)

Justa pokoik super, a kosmetyków to przynajmniej pół roku nie musisz kupować. Niezły zapas!

Wczoraj byliśmy na zakupach. Kupiliśmy w końcu pralkę ;-)
ale nie to mnie najbardziej cieszy :-)
dorwaliśmy promocję i za 40zł kupiliśmy taki trzy częściowy komplet :-D

Zdjęcie0123..jpg

Słyszałyście, o materacach gryka-pianka-kokos to, że dziecko przez pierwsze miesiące powinno spać na stronie kokos, a potem na stronie z gryką.
Przeczytałam to gdzieś na forum i jednej ze stron producentów materacy.

Dokładnie tak- przez pół roku na kokosie- potem obracacie na grykę :tak: Dlatego właśnie te materacyki są dwustronne :-D Kokos mniej uczula i jest twardszy, a to bardzo zdrowe dla plecków!

Ja zwróciłam na to uwagę jak rozwieszałam moje i Ani staniki na suszarce, wcześniej je zapinając i moje zwisały dużo niżej:D

Jeśli chodzi o pieluszki tetrowe to kompletnie nie wiem, ile ich trzeba mieć, ale kupiłam 20szt. białych i 6szt. tetry we wzorki. Jak zabraknie to pojadę dokupić;-)
Położna mówiła, żeby z tych pieluch nie rezygnować, bo są świetne dla skóry maluszka.
Nawet kąpiąc dziecko (czyt.lalkę) do prezentacji użyła 5szt.
- pierwszą owinęła dziecko tuż po rozebraniu go do kąpieli i trzymając je wraz z pieluszką wkładała do wanienki
- drugą włożyła do wanienki z wodą na dno,
- trzecią zawijała dziecko po kąpieli, później ją wyciągała i dziecko zostawało w ręczniku i rożku,
- przy użyciu czwartej zamoczonej w ciepłej wodzie przecierała buźkę i oczka,
- piątą polecała na ramię sobie rzucać luźno po karmieniu, w razie gdyby się dziecku ulało, żeby nas nie pobrudziło.

Oszalała :szok: Pieluszka na dno wanienki- bardzo mądrze- szczególnie jak będziecie kąpały dziecko w oliwkach (Oliatum, Balneum...), albo np. w krochmalu, to ono jest śliskie i taka tertra zwiększa bezpieczeństwo maluszka (są specjalne wkłady, ale patent z tetrą się sprawdza). Ale te pozostałe zabiegi mnie rozwaliły- dziecko na ręczniczek i od razy zawijacie- nie zmarznie. Buzię i oczka- ja przemywałm wacikami dzidziuś (takie większe) i po sprawie.
Pielucha na ramię- bardzo słusznie- inaczej garderoba do prania :-D Głównie mój mąż chodził w tej 'ozdobie'.

dziewczyny wklejam moja serie kosmetykow i pokoik

No pięknie jest!!!! Kosmetyki jak w drogerii...

reklama
Do góry