reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

ja mam taka nianie: PROMOCJA !! PHILIPS - Elektroniczna niania SCD468 (954728586) - Aukcje internetowe Allegro jest super, bardzo dobrze odbiera i dostalam ja hihi, takze nie musialam kupowac

no patrzyłam na tą nianie... fajna, ale cenę też ma odpowiednią... chyba będę musiała kupić w sklepie w Warszawie, bo wtedy mogą kupić kartą kredytową, a na allegro to gotówką, a gotówkę potrzebuję, żeby dać koledze, który będzie mi robił moskitierę na drzwi ( w formie dodatkowych drzwi) oraz na okna.

reklama
Któraś z dziewczyn polecała kiedyś staniki z Market Textil. Właśnie dziś zakupiłam jedną sztukę czarną za 9zł.:-) Czyli taniej niż na allegro. Były też kremowe i różowe, ale niestety nie było mojego rozmiaru. Ogólnie fajne ciuszki mają dla dzieci i niedrogie. Podobała mi się taka chusta bawełniana na głowę na lato, ale stwierdziłam, że jeszcze nie czas.

Wczoraj rozmawiałam ze szwagierką o wyjściu ze szpitala. Chciałam zabrac dziecko w foteliku. Ale ona doradzała mi, żeby dziecko dać do gondolki i tak przewieść do domu samochodem :confused: Teraz mam mętlik w głowie. Mówiła, też że na pierwszy spacer po 3 tygodniach :confused: Coś mi się wydaje, że można z dzieckiem szybciej wyjść na dwór.. Co wy na to?? Bo teraz zgłupiałam

Któraś z dziewczyn polecała kiedyś staniki z Market Textil. Właśnie dziś zakupiłam jedną sztukę czarną za 9zł.:-) Czyli taniej niż na allegro. Były też kremowe i różowe, ale niestety nie było mojego rozmiaru. Ogólnie fajne ciuszki mają dla dzieci i niedrogie. Podobała mi się taka chusta bawełniana na głowę na lato, ale stwierdziłam, że jeszcze nie czas.

Wczoraj rozmawiałam ze szwagierką o wyjściu ze szpitala. Chciałam zabrac dziecko w foteliku. Ale ona doradzała mi, żeby dziecko dać do gondolki i tak przewieść do domu samochodem :confused: Teraz mam mętlik w głowie. Mówiła, też że na pierwszy spacer po 3 tygodniach :confused: Coś mi się wydaje, że można z dzieckiem szybciej wyjść na dwór.. Co wy na to?? Bo teraz zgłupiałam

Jeżeli będziesz jechac samochodem, to bezwzględnie dziecko w foteliku. A co do spacerów, jak jest ładna pogoda, to można wyjśc po 10 dniach, ja tak wyszłam z córcia, a wczesniej ją werandowałam przy oknie (nie miałam wtedy balkonu:))

dziecko zawsze przewozimy w foteliku!!!!!!! u mnie w szpitalu nawet nie wypuszczą dopuki tatuś nie przyjdzie z fotelikiem i przy położnej trzeba maluszka zapakować w fotelika. Z tym spacerem to nie wiem na 100% ale wydaje mi się że można wcześniej po co czekać aż 3 tyg?

filonka - radze nie sluchac kuzynki, bo widac ze dziewczyna ma male pojecie... w samochodzie jak najbardziej siedzonko, nie wiem jak w polsce ale u nas przewozenie dziecka w gondoli jest zabronione, a z dzieckiem mozna juz po dobrym tygodniu na chwilke wyjsc...

No własnie poprałyście moje zdanie. Dziecko odbiorę w foteliku!!!! Wiadomo z jakich względów. Szwagierka ma 1,5 roczną córkę i wszystko robią książkowo, ale tu mnie zaskoczyła, że w gondolce doradzała przewieść dziecko.
A co do spacerów to też chyba zacznę wcześniej. Po ilu dniach od porodu dziecko się powinno werandować?

U nas też fotelik obowiązkowy.
Jeśli chodzi o spacerki to wcześniej można wystawiać malucha na 10-15min. na taras lub przy oknie jak robiła Wronka, a po 10-14dniach to spacerki sa już chyba nawet zalecane. Nie ma co dziecka w domu kisić.

reklama
Dziekuje Elvie :-) Tez tak mysle...:-)
A to dzis jeszcze kupilam lezaczek bujaczek, karuzele na lozeczko no i mate edukacyjna..Wszystko za niewiele a takie ladne..:-)
Wszystko to bede wysylala do Dublina, bo tam takie rzeczy sa dosc drogie...
No teraz to juz mam chyba wszystko,procz chodzika i krzesla ale na to to jeszcze przyjdzie pora...:-)

Wszystko oczywiscie w kontekscie Safari azeby pasowalo do poscieli...:-)

Do góry